Izvor: Nezavisne Novine, 21.Avg.2017, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredno stanje usljed požara u južnom dijelu Rusije

ROSTOV NA DONU - U gradu Rostov na Donu na jugu Rusije proglašeno je vanredno stanje usljed požara koji je zahvatio područje veće od 6.000 metara kvadratnih, izjavila je portparol gradonačelnika Marija Davidova.

Ona je rekla da je uprava grada uspostavila privremeni centar za pomoć i otvorila liniju za hitne pozive.

Bezbjednosni izvori navode da je požar izbio u starom dijelu grada i zahvatio 12 kuća koje se nalaze na površini od oko 6.500 metara kvadratnih. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Još nema podataka o žrtvama, a pripadnici spasilačkih službi do sada su iz obližnjih zgrada evakuisali oko 500 osoba.

U operaciju gašenja požara uključena su tri helikoptera, a broj vatrogasaca na licu mjesta se povećava, prenosi TASS.

#ростовпожар Выгорело уже несколько домов.

A post shared by Виктор (@v_v_senin) on Aug 21, 2017 at 4:54am PDT

Bezbjednosni izvori navode da je napravljeno šest prihvatnih centara, gdje lokalno stanovništvo može da dobije hranu i sredstva za osnovne potrebe.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ogroman požar u Rostovu na Donu, evakuacija FOTO

Izvor: B92, 21.Avg.2017

Više od 500 ljudi je evakuisano iz stabene četvrti u gradu Rostov na Donu u Rusiji gde je požar zahvatio veliko područje...Gradski zvaničnici proglasili su vanredno stanje...Na licu mesta je veliki broj vatrogasaca, vatrogasnih vozila, a tu su I helikopteri, kao I brod...Vatrom je zahvaćeno oko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.