Srbija neće slati vojsku na Kosovo, rekao Vučić

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2023, 06:47

Srbija neće slati vojsku na Kosovo, rekao Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u subotu da nema namjeru narediti vojsci da pređe granicu sa Kosovom i da će povući snage Srbije iz tog područja te je naglasio kako je laž da Srbija šalje vojsku na granicu. Istakao je da bi eskalacija sukoba bila kontraproduktivna kada je riječ o želji Srbije da postane članica Evropske unije te naglasio da su upozorenja Washingtona nesrazmjerna jer se broj pripadnika srpskih snaga na terenu smanjuje. RSE beleži kretanje vojnog konvoja na...
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Vučić za FT: Srbija neće slati vojsku na Kosovo i smanjuje prisustvo u njegovoj blizini

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Fajnenšel tajms (Financial Times) da nema nameru da naredi vojsci da uđe na Kosovo, uprkos upozorenjima američkih zvaničnika o neuobičajenom gomilanju srpskih snaga.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.