SKUPŠTINA CG ODLUČILA: Nije prošao predlog DF Nikad više 1916.

Izvor: Večernje novosti, 29.Nov.2018, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKUPŠTINA CG ODLUČILA: Nije prošao predlog DF "Nikad više 1916."

Crnogorska skupština nije uvrstila u dnevni red predlog rezolucije opozicionog Demokratskog fronta "Nikada više 1916.", kojom bi se osudila kapitulacija Crne Gore iz 1916. godine Crnogorska skupština nije uvrstila u dnevni red predlog rezolucije opozicionog Demokratskog fronta "Nikada više 1916.", kojom bi se osudila kapitulacija Crne Gore iz 1916. godine.Protiv rasprave o predlogu DF-a glasalo je 39 poslanika, 17 je bilo za, dok su dva poslanika bila uzdržana.Jedan od lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << DF-a i predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da je taj opozicioni savez predložio rezoluciju kojom se osuduje kapitulacija Crne Gore."Da otvoreno i pošteno popričamo o 1916. godini i izdaji dinastije tadašnje vlade i rukovodstva tadašnje Crne Gore, koja je izdala svoj narod, vojsku, državu... A, 1918. je samo posledica, jer se požnjelo ono što se posejalo 1916. godine", rekao je Mandić, a preneo IN4S.Pročitajte još - Potomci brišu istoriju! Crnogorska skupština danas raspravlja o predlogu rezolucije kojom se ukidaju odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine, kada je došlo do ujedinjenja Crne Gore i Srbije.Predlog rezolucije podnela su 42 poslanika vladajuće većine.Vek od održavanja Velike narodne skupštine srpskog naroda u Crnoj Gori, poznatije kao Podgorička skupština, zvanična Crna Gora taj veliki dogadaj, koji je važio za dan narodnog oslobodenja i ujedinjenja Srbije i Crne Gore, danas vidi kao zatiranje crnogorskog istorijsko-kulturnog identiteta.
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici Skupštine Crne Gore odbili rezoluciju kojom bi se osudila kapitulacija Crne Gore 1916. godine

Izvor: Vostok.rs, 29.Nov.2018

Poslanici Skupštine Crne Gore odbili su danas, većinom glasova, da se u dnevni red uvrsti Rezolucija Demokratskog fronta "Nikada više 1916.", kojom bi se osudila kapitulacija Crne Gore iz 1916. godine. Protiv rasprave o predlogu DF-a glasalo je 39 poslanika, 17 je bilo za, dok su dva poslanika...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.