Pupovac: Pregovori o podršci vladi sa HDZ-om idu dobro

Izvor: RTS, 28.Sep.2016, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Pregovori o podršci vladi sa HDZ-om idu dobro

Susretom sa zastupnicima manjina, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović započela je konsultacije o formiranju nove hrvatske vlade i izboru mandatara. Pregovori sa HDZ-om idu dobro, rekao Milorad Pupovac.
Potpredsednik SDSS Milorad Pupovac je nakon razgovora sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović rekao da su pregovori s HDZ-om u drugoj fazi, odnosno o pitanjima o pravima srpske nacionalne manjine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Pregovori idu dobro u smislu načina i sadržaja. Svaka nova prilika za pregovore donosi rešenja za nešto što nismo usaglasili u prethodnoj prilici, i ide dobro", rekao je Pupovac i dodao da će o pozicijama i participaciji nacionalnih manjina u vladu razgovarati kasnije.
Pupovac je novinarima rekao da nije prirodno da predstavnici manjina ne sede u firmama koje brinu o nacionalnim parkovima, ili u HEP-u, ili da u Hrvatskim šumama nema nikoga iako se zna da na tim područjima leže glavni rezervoari hrvatskog šumskog fonda...
"Dakle, stvari treba gledati funkcionalno, a ne u smislu preuzimanja odgovornosti za više stvari nego što je moguće. Naprosto želimo promeniti ono što je neprirodno", rekao je Pupovac odgovarajući na pitanje smatra li da nacionalne manjine treba da budu na pozicijama u državnim firmama.
Današnje konsultacije biće završene prijemom predstavnika HDZ. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pupovac: Pregovori sa HDZ stigli do pitanja o pravima Srba

Izvor: B92, 28.Sep.2016

Susretom sa zastupnicima manjina, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović započela je konsultacije o formiranju hrvatske vlade i izboru mandatara...Potpredsednik SDSS Milorad Pupovac je, nakon razgovora sa predsednicom Grabar Kitarović, rekao da su pregovori s HDZ-om u drugoj fazi, odnosno da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.