Plenković razgovarao sa Pupovcem

Izvor: RTS, 29.Avg.2019, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković razgovarao sa Pupovcem

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je sa poslanikom SDSS-a u Saboru Miloradom Pupovcem o inicidentima u kojima su napadnuti Srbi.
Plenković je rekao da je Pupovac tokom sastanka iskazao svoju zabrinutost zbog tih incidenata dodavšu da razume njegovu brigu, prenosi Hrvatska radio-televizija.

Naveo je da je preneo Pupovcu stav hrvatske vlade. I ja osobno i članovi Vlade osudili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smo sve incidente, uključivši i incidente u Uzdolju i Đevrskama, naveo je Plenković.
Istakao je da je hrvatska policija je vrlo brzo reagovala, identifkovala i uhvatila većinu osoba koji su osumnjičeni da su počinili ta krivična dela i dodao da očekuje da će za to biti kažnjeni.
Ponovio je da, prema njegovom mišljenju, ne postoji klima u hrvatskom društvu koja bi se mogla nazvati, a najmanje učiniti i hrvatsku vladu ili vladajuću stranku odgovornima, netrepeljivom prema manjinama.
"Upravo obrnuto. Ono što radimo u protekle tri godine ide za tim da kreiramo društvo u kojem se svi osjećaju sigurno i dobro, u kojem se štite prava manjina. Moj odabir je bio, i iza njega stojim dok sam god živ, da manjine u hrvatskom Saboru trebaju biti dio parlamentarne većine", zaključio je Plenković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.