Plenković razgovarao sa Pupovcem

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je sa poslanikom SDSS-a u Saboru Miloradom Pupovcem o inicidentima u kojima su napadnuti Srbi.

Plenković je rekao da je Pupovac tokom sastanka iskazao svoju zabrinutost zbog tih incidenata dodavšu da razume njegovu brigu, prenosi Hrvatska radio-televizija.

Naveo je da je preneo Pupovcu stav hrvatske vlade. I ja osobno i članovi Vlade osudili smo sve incidente, uključivši i incidente u Uzdolju i Đevrskama, naveo je Plenković.

Istakao je da je hrvatska policija je vrlo brzo reagovala, identifkovala i uhvatila većinu osoba koji su osumnjičeni da su počinili ta krivična dela i dodao da očekuje da će za to biti kažnjeni.

Ponovio je da, prema njegovom mišljenju, ne postoji klima u hrvatskom društvu koja bi se mogla nazvati, a najmanje učiniti i hrvatsku vladu ili vladajuću stranku odgovornima, netrepeljivom prema manjinama.

"Upravo obrnuto. Ono što radimo u protekle tri godine ide za tim da kreiramo društvo u kojem se svi osjećaju sigurno i dobro, u kojem se štite prava manjina. Moj odabir je bio, i iza njega stojim dok sam god živ, da manjine u hrvatskom Saboru trebaju biti dio parlamentarne većine", zaključio je Plenković.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво