Izvor: RTS, 14.Jul.2020, 12:55

Perović: Čekali smo odgovor vlasti do Petrovdana, nastavljamo svoj građanski protest

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović poručio je da je na Petrovdan istekao rok do kada je crnogorska vlada trebalo da odgovori na inicijativu crkve, a kako je taj odgovor izostao, najavio je da će građanski protest biti nastavljen u dogledno vreme.
Mitropolija je pre dva meseca dala rok do 12. jula da Vlada Crne Gore odgovori na njene zahteve.

"Sa žaljenjem konstatujemo da - poslije dve mjeseca od naše inicijative - nijesmo udostojeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nikakvog, makar i formalnog, odgovora. Ali nijesmo iznenađeni takvim postupkom Vlade. Puna su im usta dijaloga, a jedino što umiju i što im odgovara je - monolog", poručio je u izjavi za Borbu Gojko Perović.
"Upravo smo na to ukazali predstavnicima najstarijih evropskih demokratija sa kojima smo se, kao Crkva, susreli ovih dana", rekao je Perović.
Prema njegovim rečima, Mitropolija je dala vlastima rok do Petrovdana da nastave dijalog oko spornog Zakona o slobodi veroispovesti, ali predstavnici vlasti nisu odgovorili na ponudu.
Perović je poručio da se Crkva ne inati, "niti uslovljavamo, niti uzvraćamo istom mjerom, nego u duhu elementarnog sekularizma smatramo da bi svaka priča o pregovorima, od sada pa do kraja predstojećih a raspisanih i najavljenih izbora - bila neumjesna".
"Pregovori u narednim danima, a nakon ovako ignorantskog stava Vlade u prethodnom periodu, bili bi ponižavanje i zloupotreba ove važne teme u nečije stranačke svrhe. Nezadovoljni ovakvim odnosom Vlade, u vrlo dogledno vrijeme nastavljamo svoj građanski protest i molitveni sabor, ne kršeći zdravstvene mjere. To ćemo činiti izvan svakog dometa političke zloupotrebe bilo koje stranke, kao sto smo činili i do sad", poručio je Perović. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rektor Cetinjske bogoslovije: Vlada Crne Gore nije dala odgovor, sledi nastavak protesta

Izvor: Blic, 14.Jul.2020

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović, poručio je danas da je na Petrovdan, 12. jula, istekao rok do kada je vlada trebalo da odgovori na inicijativu Crkve, a kako je taj odgovor izostao, najavio je da će građanski protest biti nastavljen.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.