Na Šaranovića ispaljeno najmanje 15 metaka, kamere snimile ubice?

Izvor: BKTV News, 12.Mar.2017, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Šaranovića ispaljeno najmanje 15 metaka, kamere snimile ubice?

Sigurnosne kamere snimile su, najverovatnije, napadače koji su sinoć sa 15 metaka usmrtili na mestu Slobodana Šaranovića (79) ispred njegove kuće u Budvi.

Kako ovaj crnogorski portal saznaje, na njega su pucali nepoznati napadači iz automobila u pokretu, nakon čega je Šaranović ostao na mestu mrtav.

Danilovgrađanin Slobodan Šaranović (79) ubijen je oko 22 časa u budvanskom naselju Dubovica.

Egzekutori su ispalili najmanje 15 hitaca u trenutku kada >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << se iz grada vraćao ka svom stanu. Kako "Vijesti" saznaju, Šaranovićeva supruga istrčala je iz kuće kada je čula pucnje, ali je on već ležao mrtav na pločniku.

Ipak, kako Vijesti saznaju, sigurnosne kamere snimile su ubice i trenutak kada je Šaranović likvidiran.

Policija je nakon ubistva blokirala ceo kvart.

Slobodan Šaranović je 8. decembra prošle godine pušten iz pritvora u Spužu gde je proveo skoro tri godine zbog sumnje da je sa Danilovgrađaninom Ratkom Koljenšićem organizovao ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića - navodnog vođe Zemunskog klana, u centru Beograda 29. aprila 2013. godine.

Od trenutka hapšenja Šaranović je negirao krivicu. Nedavno je tokom ročišta na kojem se razmatrala kasnije vraćena optužnica kazao "da ako ikada bude u mogućnosti da će se "odužiti" svima koji su mu smestili da odgovara pred sudom"...

U optužnici piše da su planirali da ubiju i Vladimira Jovanovića i Filipa Koraća, za koje su verovali da su pripadnici Bojovićeve organizovane kriminalne grupe, a koju su smatrali odgovornom za ubistvo Branislava Šaranovića - Slobodanovog brata, koji je usmrćen u Beogradu 2009. godine. Istraga o ubistvu Bojovića vodi se i u Srbiji i u Crnoj Gori, a Šaranović je glavnoosumnjičeni u oba slučaja.

Vlasti Srbije tvrde da je Šaranović organizovao ubistvo Bojovića, kako bi se osvetio njegovom bratu Luki Bojoviću. Iako su srpske vlasti za tri godine više puta tražile da se Šaranović izruči Beogradu, to je odbijeno jer je veće Višeg suda u Podgorici ocenilo da nije bilo uslova za njegovo i izručenje Koljenšića jer je ubistvo organizovano u Crnoj Gori.

Viši sud u Podgorici je, inače, u decembru 2013. doneo odluku da se Šaranović i Koljenšić izruče Srbiji, ali nakon žalbe advokata osumnjičenih, Apelacioni sud je u januaru 2014. godine vratio na ponovno odlučivanje. Tada je Viši sud promenio odluku i odbio zahtev za izručenje.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.