Kovač: Spomenikom Tepiću Srbija se poistovećuje sa agresijom

Izvor: RTS, 29.Sep.2017, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovač: Spomenikom Tepiću Srbija se poistovećuje sa agresijom

Spomenik majoru Jugoslovenske narodne armije Milanu Tepiću, koji je pre 26 godina razneo vojno skladište u Bjelovaru, predstavlja nedvosmislenu poruku da se Srbija poistovećuje sa "vojnom agresijom na Hrvatsku" početkom devedesetih godina, izjavio je međunarodni sekretar HDZ-a Miro Kovač.
"Otkrivanje spomenika u Beogradu, u prisustvu dvojice ministara Vlade Srbije, majoru JNA Milanu Tepiću, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pre 26 godina u Bjelovaru uništio vojno skladište i pritom ubio 11 hrvatskih branitelja i sebe, nedvosmislena je poruka da se Srbija poistovećuje sa vojnom agresijom na Hrvatsku početkom devedesetih godina", napisao je Kovač na svom Fejsbuk profilu, prenosi regionalna televizija N1.

Kaže da će možda, nakon današnjeg "indirektnog, ali vrlo simboličnog priznanja agresije JNA i Srbije na Hrvatsku", biti lakše graditi normalne susedske odnose.
"Od istine se ne može pobeći. A istina o agresiji zapisana je i u predlogu zakona o hrvatskim braniteljima. Suočavanje s istinom važno je u međudržavnim odnosima", naglasio je Kovač.
Spomenik heroju Milanu Tepiću otkriven je u Beogradu na uglu ulica Ljutice Bogdana i Kneza Aleksandra Karađorđevića na Dedinju. Otkrivanje spomenika i polaganje venaca održano je povodom obeležavanja 26. godišnjice od smrti heroja Milana Tepića.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Provokacije iz komšiluka opet! "Podizanje spomenika Milanu Tepiću znak agresije Srbije prema Hrvatskoj!"

Izvor: BKTV News, 29.Sep.2017

Međunarodni sekretar HDZ-a Miro Kovač izjavio je danas da spomenik majoru Jugoslovenske narodne armije Milanu Tepiću, koji je pre 26 godina razneo vojno skladište u Bjelovaru, predstavlja nedvosmislenu poruku da se Srbija poistovećuje sa, kako je rekao, "vojnom agresijom na Hrvatsku" početkom 1990-ih...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.