Kovač: Spomenikom Tepiću Srbija se poistovećuje sa agresijom

Spomenik majoru Jugoslovenske narodne armije Milanu Tepiću, koji je pre 26 godina razneo vojno skladište u Bjelovaru, predstavlja nedvosmislenu poruku da se Srbija poistovećuje sa "vojnom agresijom na Hrvatsku" početkom devedesetih godina, izjavio je međunarodni sekretar HDZ-a Miro Kovač.

"Otkrivanje spomenika u Beogradu, u prisustvu dvojice ministara Vlade Srbije, majoru JNA Milanu Tepiću, koji je pre 26 godina u Bjelovaru uništio vojno skladište i pritom ubio 11 hrvatskih branitelja i sebe, nedvosmislena je poruka da se Srbija poistovećuje sa vojnom agresijom na Hrvatsku početkom devedesetih godina", napisao je Kovač na svom Fejsbuk profilu, prenosi regionalna televizija N1.

Kaže da će možda, nakon današnjeg "indirektnog, ali vrlo simboličnog priznanja agresije JNA i Srbije na Hrvatsku", biti lakše graditi normalne susedske odnose.

"Od istine se ne može pobeći. A istina o agresiji zapisana je i u predlogu zakona o hrvatskim braniteljima. Suočavanje s istinom važno je u međudržavnim odnosima", naglasio je Kovač.

Spomenik heroju Milanu Tepiću otkriven je u Beogradu na uglu ulica Ljutice Bogdana i Kneza Aleksandra Karađorđevića na Dedinju. Otkrivanje spomenika i polaganje venaca održano je povodom obeležavanja 26. godišnjice od smrti heroja Milana Tepića.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије