Provokacije iz komšiluka opet! Podizanje spomenika Milanu Tepiću znak agresije Srbije prema Hrvatskoj!

Izvor: BKTV News, 29.Sep.2017, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provokacije iz komšiluka opet! "Podizanje spomenika Milanu Tepiću znak agresije Srbije prema Hrvatskoj!"

Međunarodni sekretar HDZ-a Miro Kovač izjavio je danas da spomenik majoru Jugoslovenske narodne armije Milanu Tepiću, koji je pre 26 godina razneo vojno skladište u Bjelovaru, predstavlja nedvosmislenu poruku da se Srbija poistovećuje sa, kako je rekao, "vojnom agresijom na Hrvatsku" početkom 1990-ih godina.

"Otkrivanje spomenika u Beogradu, u prisustvu dvojice ministara vlade Srbije, majoru JNA Milanu Tepiću, koji je pre 26 godina u Bjelovaru uništio vojno skladište >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i pritom ubio 11 hrvatskih branitelja i sebe, nedvosmislena je poruka da se Srbija poistovećuje sa vojnom agresijom na Hrvatsku početkom 1990-ih godina", napisao je Kovač na svom fejsbuk profilu, prenosi regionalna televizija N1.

FOTO: BKTVNews

On kaže da će možda, nakon današnjeg "indirektnog, ali vrlo simboličnog priznanja agresije JNA i Srbije na Hrvatsku", biti lakše graditi normalne susedske odnose.

"Od istine se ne može pobeći. A istina o agresiji zapisana je i u predlogu zakona o hrvatskim braniteljima. Suočavanje s istinom važno je u međudržavnim odnosima", naglasio je Kovač.

FOTO: BKTVNews

Podsetimo, danas je radikalni sisački biskup Vlado Košić predvodio u Šibeniku procesiju i misno slavlje povodom dana tog grada, a u svom obraćanju je rekao da je domovinski rat bio pravedan, "odbrambeni rat od srpske agresije", te da on još traje ali se vodi drugim sredstvima - podmetanjima i iskrivljavanjima istine.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.