Komšićeva pisma kralju Švedske vraćena jer nisu na engleskom

Izvor: RTS, 18.Nov.2019, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšićeva pisma kralju Švedske vraćena jer nisu na engleskom

Pisma koja je predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio kralju Švedske Karlu XVI Gustavu, vraćena su u Sarajevo jer nisu napisana na engleskom jeziku, piše portal "Srpskainfo" pozivajući se na saznanja iz diplomatskih izvora.
Nakon što je Peter Handke dobio Nobelovu nagadu za književnost, Željko Komšić je u znak protesta uputio pismo predsedniku Kraljevske švedske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << akademije nauka Matsu Malmu.

Nakon njegove reakcije u medijima, Komšić mu je pisao ponovo.
Međutim, medijima tada nije saopšteno da je predsedavajući Predsedništva BiH ista pisma pokušao da pošalje i švedskom kralju.
U svakom slučaju, pisma još uvek nisu ni stigla do kralja zahvaljujući diplomatskom gafu Komšića ili nekoga od njegovih saradnika koji službenu diplomatsku poštu nisu uputili na engleskom jeziku.
Ambasada BiH u Švedskoj, koja je u ovom slučaju bila samo poštar, Komšićeva pisma je prosledila Ministarstvu inostranih poslova Švedske odmah po prijemu.
Međutim, 14. novembra joj je odgovoreno da pisma upućena kralju od 15. i 18. oktobra treba da budu prevedena na engleski jezik.
Čeka se da Komšićev kabinet to učini.
Nije poznato da li je Kraljevska švedska akademija prihvatila Komšićeva pisma, ili su i oni tražili da im budu prevedena, piše portal Srpskainfo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.