Hrvatski veteran: Potrebno naći adekvatne sagovornike na srpskoj strani

Izvor: RTS, 04.Okt.2016, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski veteran: Potrebno naći adekvatne sagovornike na srpskoj strani

Predsednik Udruženja hrvatske specijalne policije tokom oružanih sukoba u Hrvatskoj Josip Klem izjavio je da će do sastanka hrvatskih veterana i veterana iz Srbije u budućnosti sigurno doći, nakon što njihova udruženja utvrde zajednički stav o temama tog susreta i pronađu, kako je rekao, adekvatne sagovornike.
Josip Klem je, pritom, rekao da je najvažnije saznati istinu o nestalima.

Klem, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << inače, jedan od hrvatskih veterana koji su tražili da im hrvatski državni vrh organizuje sastanak sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, kaže da je veteranska scena i u Srbiji raznolika, te da predstoji pronalažanje "adekvatnih sagovornika".
Klem i njegove kolege su sastanak sa Vučićem tražili kako bi dijalogom smirili tenzije podignute između dveju država proteklih meseci.
"Udruženja u Hrvatskoj doneće zajednički stav o tim temama tako da će do radnog sastanka s predstavnicima veterana iz Srbije sigurno doći. Ali, kako je veteranska scena i u Srbiji raznolika, u vremenu koje sledi moramo naći adekvatne sugovornike", istakao je Klem u izjavi Hini.
Sekretar Saveza ratnih veterana Srbije Željko Vukelić izjavio je da je hrvatskim veteranima upućen poziv za prijateljski i radni sastanak u Novom Sadu jer, kao je rekao, "najveći kredibilitet u rešavanju spornih pitanja imaju upravo ratni veterani, pre nego političari".
Klem podseća da se zalaže za politiku dijaloga te smatra kako je takav sastanak u idućem razdoblju potreban prvenstveno da bi se rešilo pitanje nestalih osoba, ali i zbog novih generacija, a podršku očekuje i od državnih institucija.
"Ne treba da se mi volimo, ali mi smo generacija koja zna loše strane rata i sigurno novim generacijama ne želimo da prožive ono što smo mi proživeli i doživeli. Nismo za retoriku pretnji i zveckanja oružjem već politiku dijaloga i rešavanje problema koji su proizašli iz rata, te osiguranja mira i dobre budućnosti za naše mlade", poručuje Klem.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

JOSIP KLEM NAJAVIO: Biće sastanka hrvatskih i srpskih veterana

Izvor: Kurir, 04.Okt.2016

...Klem, jedan od hrvatskih veterana koji su tražili da im hrvatski državni vrh organizuje satanak sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, kaže da je najvažnije saznati istinu o nestalima.."Veteranska udruženja u Hrvatskoj doneće zajednički stav o tim temama tako da će do radnog sastanka...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.