JOSIP KLEM NAJAVIO: Biće sastanka hrvatskih i srpskih veterana
Foto: Beta

Sastanak

JOSIP KLEM NAJAVIO: Biće sastanka hrvatskih i srpskih veterana

Hrvatska -

ZAGREB - Predsednik udruženja veterana specijalne policije Josip Klem izjavio je danas da će u budućnosti sigurno doći do sastanka hrvatskih i srpskih veterana, čim udruženja veterana utvrde zajednički stav o temama tog susreta i pronađu, kako je rekao, adekvatne sagovornike.

Klem, jedan od hrvatskih veterana koji su tražili da im hrvatski državni vrh organizuje satanak sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, kaže da je najvažnije saznati istinu o nestalima.

"Veteranska udruženja u Hrvatskoj doneće zajednički stav o tim temama tako da će do radnog sastanka s predstavnicima veterana iz Srbije sigurno doći. Ali, kako je veteranska scena i u Srbiji raznolika, u vremenu koje slijedi moramo naći adekvatne sagovornike", istakao je Klem u izjavi Hini.

VOĐA HRVATSKIH VETERANA POZIVA NA MIR: Nije Vučić šaka jada, Srbija je naš partner

Sekretar Saveza ratnih veterana Srbije Željko Vukelić izjavio je da je hrvatskim veteranima upućen poziv za prijateljski i radni sastanak u Novom Sadu jer, kao je kazao, "najveći kredibilitet u rešavanju spornih pitanja imaju upravo ratni veterani, pre nego političari".

Klem podseća da se zalaže za politiku dijaloga te smatra kako je takav sastanak u idućem razdoblju potreban prvenstveno da bi se rešilo pitanje nestalih osoba, ali i zbog novih generacija, a podršku očekuje i od državnih institucija.

"Ne treba da se mi volimo, ali mi smo generacija koja zna loše strane rata i sigurno novim generacijama ne želimo da prožive ono što smo mi proživeli i doživeli. Nismo za retoriku pretnji i zveckanja oružjem već politiku dijaloga i rešavanje problema koji su proizašli iz rata, te osiguranja mira i dobre budućnosti za naše mlade", poručuje Klem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track