Đukanović: Na putu ka EU ne smeju nas obeshrabriti skeptične poruke

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2019, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Na putu ka EU ne smeju nas obeshrabriti skeptične poruke

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je večeras na prijemu povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, da savremena Crna Gora već živi svoj evropski život, te da je u ostvarenju ciljeva ne sme obeshrabriti komplikovanje procesa na evropskoj i globalnoj sceni.

"Ne smeju nas obeshrabriti ni neke skeptične poruke koje ovih dana dolaze s važnih evropskih adresa. Mi sa Balkana moramo pokazati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Evropi da je politika proširenja njena najbolja politika. Učinićemo to najubedljivije sprovođenjem reformi, izgradnjom institucija i jačanjem vladavine prava, kao i ljudskih prava i sloboda po evropskim merilima", dodao je Đukanović na prijemu na Cetinju.

Đukanović je rekao da je pretpostavka za to učvršćivanje regionalne stabilnosti i bolje međusobno infrastrukturno povezivanje.

"Time ćemo odgovorno doprinositi i evropskoj bezbednosti, u nadi da će nove strukture briselske administracije, dok jača populizam svuda u svetu, vizionarski osavremeniti antifašističke temelje na kojima je nastao projekat ujedinjene Evrope, i tako je učiniti konkurentnom u vremenima novih tehnoloških dostignuća i globalnih previranja u današnjem svetu", rekao je on.

Kako je dodao, čak nezavisno od toga da li će, i u kojoj meri, politika proširenja biti jedan od prioriteta novih evropskih struktura, Crna Gora će nastaviti da jača partnerski odnos sa EU.

"Jer za našu zemlju nema alternative suštinskoj pripadnosti savremenoj evropskoj civilizaciji", rekao je on.

Prijemu na Cetinju su prisustvovali predstavnici političkog života, bivši najviši državni funkcioneri, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Đukanović: Na putu ka EU ne smeju nas obeshrabriti skeptične poruke

Izvor: Danas, 11.Jul.2019

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je na prijemu povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, da savremena Crna Gora već živi svoj evropski život, te da je u ostvarenju ciljeva ne sme obeshrabriti komplikovanje procesa na evropskoj i globalnoj sceni. Članak Đukanović: Na putu ka EU ne...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.