Bugarska policija zaplenila 40.000 falsifikata luksuzne robe

Izvor: S media, 03.Jul.2011, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska policija zaplenila 40.000 falsifikata luksuzne robe

Više od 40.000 falsifikovanih komada luksuznih proizvoda zaplenjeno duž obala Crnog mora. Štete se procenjuje na oko deset miliona evra.

Bugarska policija zaplenila je tokom prošle sedmice više od 40.000 falsifikovanih komada luksuznih proizvoda duž obala Crnog mora , saopštilo je danas ministarstvo unutrašnjih poslova.

Šteta koja je načinjena za oko 25 proizvodjača luksuznih proizvoda procenjuje se na gotovo deset miliona evra, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se u saopštenju policije.

Naočare za sunce, garderoba, parfemi, torbe, sportski rekviziti i razna pića, proizvedena u Kini i Turskoj, zaplanjeni su u prodavnicama i magacinima devet preduzeća prisutna u najvećim bugarskim letovalištima.

Zaplenjeno 870 kg kokaina

Zaplenjena roba od 40.000 evra

Bugarska: Izgoreo autobus, poginulo osmoro putnika

Medju falsifikatima su pored ostalih, proizvodi Šanela, Kristijan Diora, Gučija, Luj Vitona, Kartijea, Versaćea, Bulgarija, Armanija, Hugo Bosa, Dizela i Prade.

Policija je pokrenula istragu protiv vlasnika preduzeća koji su u svojim prodavnicama nudili falsifikate. Oni rizikuju da dobiju kaznu i do pet godina zatvora zbog krivičnog dela povrede autorskih prava.

(Beta-AFP)

Foto: Arhiva

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.