Policija pokrenula istragu: Legendarni pevač ubijen?

Izvor: Story, 26.Maj.2015, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija pokrenula istragu: Legendarni pevač ubijen?

Proslavljeni muzičar B. B. King preminuo je 14. maja u Las Vegasu u 89. godini, a dve nedelje kasnije u javnosti se pojavljuju neočekivani detaljalji oko njegove smrti

B. B. King, foto: Profimedia

Naime, dve nedelje nakon smrti legendarnog bluz gitariste, policija je saopštila da će uskoro biti pokrenuta istraga zbog mogućeg ubistva.

- Naš policijski patolog nadležan za telo B.B. Kinga obavlja obdukciju. Rezultati će biti gotovi za najmanje za 6-8 >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << nedelja. Policija će pokrenuti istragu u Las Vegasu zbog ubistva - navodi se u  saopštenju.

Prema navodima lokalnih medija, ćerke preminulog muzičara izrazile su sumnju da im je otac otrovan. Mediji takođe dodaju da je sahrana koja je trebalo da se održi u Memfisu odložena.

Slavni B.B. King smatra se jednim od najvećih gitarista svih vremena. Svirao je bluz od kraja četrdesetih godina 20. veka, na gitari nazvanoj Lucille. U njegovom elegantnom i izražajnom stilu i načinu pevanja osećao se uticaj američke duhovne muzike, a on je uticao na najveće muzičare poput Erika Kleptona i Džordža Harisona.

Izdao je više od 50 albuma, s klasicima poput Three O'Clock Blues, The Thrill is Gone ili Rock me baby.

U poslednjih nekoliko meseci B.B. King, koji je bio dijabetičar, imao je ozbiljne zdravstvene poteškoće. Na koncertu u oktobru osetio je slabost zbog iscrpljenosti i dehidracije, što je dovelo do otkazivanja ostatka turneje.

Izvor: Hina

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.