Ketchum-ovo istraživanje: Da li su brendovi spremni da se prilagode generaciji 50+

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 11.Maj.2015, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ketchum-ovo istraživanje: Da li su brendovi spremni da se prilagode generaciji 50+

Koje promene u životnim navikama donose srednje godine i pozno doba? Da li smo sa 50+ spremni za radikalne rezove u životu? Kakve odluke ćemo donositi, šta ćemo menjati, koje navike ćemo odbaciti, a koje novine uvesti?

Odgovor na ova pitanja dalo je najnovije istraživanje „ReMovement“ koje je sprovela kompanija Ketchum, jedna od vodećih svetskih konsultanskih kuća u oblasti komunikacija.

Istraživanje je obuhvatilo potrošače preko 50 godina starosti, i sasvim >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << (ne)očekivano došlo do rezultata da je ova populacija spremna da menja mnogo toga, pa i potrošačke navike i brendove. Upravo je studija „ReMovement“ potvrdila da srednje doba predstavlja vreme kada treba odbaciti stare navike i isporbati nove stvari. Rezultat ovog istraživanja je da potrošači stariji od 50 godina, ne samo da su iznenada spremni za promene, već su spremni za radikalne „rezove“ u svim aspektima života, bilo da je u pitanju npr.razvod braka bez ljubavi ili „raskid“ sa brendom sa kojim je „odnos postao navika“.

„ReMovement“ studija potvrđuje da srednje doba predstavlja vreme kada se odbacuju stare navike i isprobavaju nove stvari. Čak 89% ispitanika izjasnilo se da je više nego voljno da isproba nove brendove, da se ponovo pokrene dok prolazi kroz promene životnih navika, i da nisu lojalni koliko su trgovci bili ubeđeni da jesu. Trgovci ne veruju u nestabilan odnos sredovečnog potrošača prema brendu, a trebalo bi ozbiljno da se pozabave ovim problemom. Zbog toga i savetujemo brendovima da zajedno sa stručnjacima u oblasti komunikacija kreiraju i sprovedu kampanje koje će biti usmerene ka ovoj populaciji. Ako se povežu sa ovom starosnom grupom na način na koji ona to želi, biće nagrađeni uvažavanjem i lojalnošću.“ – istakla je Maja Stojanović, izvršna direktorka agencije Olaf&McAteer,Ketchum-ovog partnera u Srbiji.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.