Izvor: Luftika.rs, 10.Apr.2023, 11:21

GSP traži radnike koji će brojati i kontrolisati putnike

Gradsko saobraćajno preduzeće na tenderu traži firmu koja će uposliti radnike za brojanje i kontrolisanje putnika u autobusima.
Za taj posao gradski prevoznik planira da potroši 4,8 miliona dinara sa PDV-om za godinu dana, a plaćaće se po satu angažovanja radnika.
To je znatno niža suma u odnosu na cenu koja je bila projektovana na neuspelom tenderu raspisanom u martu. Tada je procena bila da je za ovaj posao potrebno 16,8 miliona dinara, piše 021.rs.
Od radnika firme >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << koja dobije posao očekuje se da na nedeljnom nivou, na stajalištima, broje putnike koji ulaze i izlaze iz autobusa. Predviđeno je da se broji i u autobusima, na svakim vratima vozila, između dva stajališta. GSP će posebno odrediti kada i na kojim linijama će se brojati putnici.
GSP predviđa i da radnici firme kontrolišu da li putnici imaju važeću kartu.
U opisu specifikacije posla stoji da se prilikom brojanja putnika na svim vratima kontroliše i to da li putnici imaju važeću voznu kartu. Oni koji nemaju kartu biće upućeni na prva vrata kako bi je kupili kod vozača.
Glavna razlika između tako opisanog posla i onoga što rade kontrolori je ta što se putnik bez karte upućuje kod vozača, dok bi u suprotnom slučaju bio novčano kažnjen.
Tender za brojanje i kontrolu putnika, koji je vredeo 11,4 miliona dinara, prošle godine dobile su Agencija za privremeno zapošljavanje „Laboris HRS“ iz Novog Sada i Omladinska zadruga „Menadžer“ iz Sremskih Karlovaca. Iste agencije su za isti posao dobile 9,6 miliona dinara 2021. godine.
GSP je i ranijih godina preko javnih nabavki rešavao pitanje kontrole putnika.
Izvor: 021.rs
Novosađani organizujte se na vreme, GSP ukida veliki broj polazaka

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

GSP traži radnike koji će brojati i kontrolisati putnike

Izvor: NoviSad.com, 10.Apr.2023

JGSP Novi Sad na tenderu traži firmu koja će uposliti radnike za brojanje i kontrolisanje putnika u autobusima. Za ovaj posao gradski prevoznik planira da potroši 4,8 miliona dinara sa PDV-om za godinu dana, a plaćaće se po satu..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.