DOBRINKA VIĆENTIJEVIĆ: „Dočaraćemo polaznicima svu raznolikost upotrebe različitih izvora podataka“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 13.Okt.2021, 13:27

DOBRINKA VIĆENTIJEVIĆ: „Dočaraćemo polaznicima svu raznolikost upotrebe različitih izvora podataka“

Razgovarali smo sa Dobrinkom Vićentijević, Shopper Insights Director-icom kompanije EyeSee o ovogodišnjoj IAA Akademiji u okviru koje je koordinator edukativnog modula Istraživanje & Analitika

_____________________________________________________________________________________

AcademIAA 2021, edukativni program u organizaciji IAA Srbija, ove godine biće održan onlajn u periodu od 21. oktobra do 2. decembra.

Preko 30 predavača i panelista pojaviće se >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << u okviru 6 modula: BIZNIS (koordinator: Marko Pešić, izvršni direktor, Ovation BBDO), DIGITAL (koordinator: Goran Jankuloski, Managing Partner, Žiška), INOVACIJE (koordinator: Ljubica Vukčević, Head of Data Analytics and Insight, Direct Media United Solutions), ISTRAŽIVANJE & ANALITIKA (koordinator: Dobrinka Vićentijević, Shopper Insights Director, EyeSee), KREATIVA (koordinator: Vladimir Ćosić, kreativni direktor, Represent System), MEDIJI (koordinator: Ana Mijajlović, Media Director, Havas Adriatic).

Ovogodišnji program je „otvoren“ za sve zainteresovane (polaznici ove godine ne prolaze proces selekcije), a AcademIAA 2021 donosi jednu značajnu novinu – deo sadržaja namenjen je i onima koji imaju dugogodišnje iskustvo u struci. Reč je o modulu Inovacije, koji će biti održan 4. novembra.

Prijave traju do 15. oktobra!

_____________________________________________________________________________________

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, ko su predavači, koje su teme i koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema?

– Naziv modula je Istraživanje & Analitika, a predavači su neki od najvećih stručnjaka i entuzijasta u istraživačkoj industriji u ovom trenutku. Teme koje će biti pokrivene tiču se osnova istraživanja i analitike, trendova u industriji i praktičnih primera kako su neke od najuspešnijih kompanija u Srbiji i svetu došle do veoma važnih saznanja koja su im unapredila poslovanje.

Jovana Dukić Vasić, Business Development Manager iz Smart Plus Research-a, će polaznicima pružiti uvid u osnove istraživačke industrije sa svojim predavanjem ”Klasici koji nikad ne izlaze iz mode – “Tradicionalna” istraživanja bez kojih se ne može“.

Marijana Agić Molnar, CEO and Data Strategist iz DataDo, će u okviru svog predavanja pod nazivom „Budućnost koja je tu – Korišćenje podataka u svrhu razumevanja potrošača“ polaznike upoznati sa primenom analitike u poslovanju i objasniti koje sve podatke kompanije mogu da koriste kao bi unapredlie svoje poslovanje

Emina Tamindžija, Market research and Innovation manager iz Bambija, će nam pokazati kako kompanija koristi istraživanja za lansiranje novih proizvoda u svom predavanju „(Sa)znanje kao gorivo za inovacije – Značaj istraživanja u procesu kreiranja uspešne inovacije“.

Nataša Ajdačić, Shopper Insight and Category Development Manager, Coca-Cola Hellenic Bottling Company, i Predrag Ćirović, Managing Director iz GfK Belgrade, će nam predstaviti kako se može na osnovu analize kupovina bolje upoznati kupac i šta to za jednu kompaniju znači. Naziv predavanja je „Kako udahnuti život podacima? – Segmentacija kupaca bazirana na bihejvioralnim podacima“

Mila Milosavljević, Senior Insights Manager/Digital Consultant iz EyeSee, će nam pokazati kako jedna svetska kompanija kao Tweeter koristi bihejvioralna istraživanja i predstaviti case „Rodne uloge u sportskom oglašavanju – Primena neuromarketinških i bihejvioralnih metoda u razumevanju efekata oglašavanja“.

Koji su glavni edukativni ciljevi modula čiji ste vi koordinator i kome je ova edukacija namenjena?

– Ove godine modul smo organizovali tako da polaznicima dočaramo svu raznolikost upotrebe različitih izvora podataka i prikažemo konkretne studije slučaja koje će ih inspirisati u njihovom daljem radu.

Modul ima dva jednako važna cilja. Jedan je da, onima koji se prvi put susreću sa istraživanjima i analitikom, pruži zdrave osnove za razumevanje KOJA istraživanje/analize i KAKO primeniti da bi se dobili pravi odgovori na poslovna pitanja. Drugi cilj je da svima pruži jasnu sliku u kom smeru ide istraživačka industrija, te da predstavi nove trendove u svetu i kod nas.

Edukacija je namenjena svima koji se trenutno bave istraživanjema i analitikom ili će ih tokom svoje karijere koristiti za donošenje uspešnih poslovnih odluka.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju IAA Akademiju

– Dođite da iz prve ruke i od najuspešnijih ljudi iz naše industrije čujete najrelevantnije informacije za svakog mladog marketara na jednom mestu. Ovakva prilika se ne propušta!

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.