Izvor: Advertiser-Serbia.com, 12.Okt.2021, 16:42

ANA MIJAJLOVIĆ: „Za sve koje marketing zanima, ovogodišnja AcademIAA je definitivno jedinstvena prilika za edukaciju“

Razgovarali smo sa Anom Mijajlović, Media Director-icom agencije Havas Adriatic o ovogodišnjoj IAA Akademiji u okviru koje je koordinator edukativnog modula Mediji

_____________________________________________________________________________________

AcademIAA 2021, edukativni program u organizaciji IAA Srbija, ove godine biće održan onlajn u periodu od 21. oktobra do 2. decembra.

Preko 30 predavača i panelista pojaviće se u okviru 6 modula: BIZNIS (koordinator: >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Marko Pešić, izvršni direktor, Ovation BBDO), DIGITAL (koordinator: Goran Jankuloski, Managing Partner, Žiška), INOVACIJE (koordinator: Ljubica Vukčević, Head of Data Analytics and Insight, Direct Media United Solutions), ISTRAŽIVANJE & ANALITIKA (koordinator: Dobrinka Vićentijević, Shopper Insights Director, EyeSee), KREATIVA (koordinator: Vladimir Ćosić, kreativni direktor, Represent System), MEDIJI (koordinator: Ana Mijajlović, Media Director, Havas Adriatic).

Ovogodišnji program je „otvoren“ za sve zainteresovane (polaznici ove godine ne prolaze proces selekcije), a AcademIAA 2021 donosi jednu značajnu novinu – deo sadržaja namenjen je i onima koji imaju dugogodišnje iskustvo u struci. Reč je o modulu Inovacije, koji će biti održan 4. novembra.

Prijave traju do 15. oktobra!

_____________________________________________________________________________________

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, ko su predavači, koje su teme i koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema?

– Ovogodišnji modul nosi naziv Meaningful Media Experience i sa predavačima ćemo pričati upravo o tome kako doći do ciljane publike i ostaviti utisak u vremenu kada postoji toliko mnogo kanala komunikacije i distrakcija (ad blokeri, puni TV reklamni blokovi, itd.), a imajući u vidu da ljudi ne bi brinuli ukoliko 77% brendova sutra ne bi postojalo. Predavači su vrsni profesionalci sa izuzetnim rezultatima i sjajni edukatori, i zadovoljstvo mi je što su se svi odazvali pozivu. O tome šta su mediji i media planiranje, kako izgleda medijska scena u Srbiji i regionu i kako se vrši medijski zakup pričaće nam Aleksandar Jovanović (Media Director u agenciji OMD); Nikola Barać (Client Service Director, Httpool) će nas upoznati sa osnovnim principima zakupa digitalnih kanala i uopšte digitalnim trendovima kod nas i u svetu; pričaćemo o tome kako medije vide i koriste veliki, globalni oglašivači, poput kompanije Huawei, sa Danijelom Jovanović (Director Marketinga, Huawei Serbia, BIH and Montenegro), zatim o različitim navikama i medijskim konzumacijama različitih ciljnih grupa sa Borislavom Radojkovićem (Project Manager, TGI-Mediana Adria). Iz Havas Media grupacije, iz koje i dolazim, predavanje će odrzati Dan Hagen (EVP Managing Director, Havas Media Group London) i iz globalne perspektive pričati o svim atributima potrebnim za uspešan Meaningful Media Experience.

Koji su glavni edukativni ciljevi modula čiji ste vi koordinator i kome je ova edukacija namenjena?

– Modul je namenjen svima koji su se nekad zapitali kako se pojavila reklama određenog brenda na TV-u baš u trenutku kada gledate omiljeni program, ili vam se prikazao baner na portalu koji pratite? Ovaj modul će objasniti kako to nisu slučajnosti već ozbiljan analitički proces, diskutovaćemo o medijskoj konzumaciji različitih ciljnih grupa i kako medije koristi jedan od najpoznatijih svetskih brendova.

Sa toliko različitih kanala komunikacije i publisher-a koji proizvode distrakcije po potrošača i korisnika, cilj programa je da pruži osnove u sagledavanju Meaningful Media Experience-a.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju IAA Akademiju

– Za sve koje marketing zanima, ovogodišnja AcademIAA je definitivno jedinstvena prilika za edukaciju – najaktuelnije teme i predavači u ovakvom sastavu retko okupljeni zajedno. 😊

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

DOBRINKA VIĆENTIJEVIĆ: „Dočaraćemo polaznicima svu raznolikost upotrebe različitih izvora podataka“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 13.Okt.2021, 13:27

Razgovarali smo sa Dobrinkom Vićentijević, Shopper Insights Director-icom kompanije EyeSee o ovogodišnjoj IAA Akademiji u okviru koje je koordinator edukativnog modula Istraživanje & Analitika.._____________________________________________________________________________________..AcademIAA 2021,...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.