Crocs tuži 20 kompanija zbog navodnog kopiranja njihove popularne obuće

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 27.Jul.2021, 10:59

Crocs tuži 20 kompanija zbog navodnog kopiranja njihove popularne obuće

Proizvođač obuće firma Crocs optužuje Walmart, Hobby Lobby i druge kompanije za kopiranje njihovih kultnih klompi.

Ovaj proizvođač je prošle sedmice u nekoliko američkih okružnih sudova podneo četiri tužbe za kršenje zaštitnog znaka protiv 20-ak kompanija za koje tvrdi da krše njegove zaštitne znakove i druga intelektualna vlasništva na obući.

U jednoj od parnica, koja je podneta pred američkim Okružnim sudom u Koloradu protiv Walmarta, Hobby Lobbyja i proizvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << obuće i torbica Loefflera Randalla, Crocs navodi da Walmart prodaje obuću jeftinije, pod različitim nazivima, kao što su „Time and Tru“ i „George“.

Iz Crocs-a su naveli Hobby Lobbyjeve ženske klompe od bele pene od 12 dolara i Ezrine crne gumene klompe od Loefflera Randalla kao kopirani proizvod.

Walmart, (WMT) Hobby Lobby i Loeffler Randall nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar na ove optužbe.

Iz Crocs-a su kazali kako ovakve kopije proizvoda mogu izazvati zabunu i obmanuti kupce kao i da krše Crocs-ove zaštitne znakove.

Crocs-ovim klompama se nekada rugalo, ali poslednjih godina postaju omiljene, a za neke potrošače koji traže udobnost to je idealna obuća.

Tako je ova kompanija zabeležila svoju najbolju prodajnu godinu 2020. godine, kada su dogovorili i saradnju s poznatim ličnostima i brendovima, čemu Gen Z i milenijalci ne mogu odoleti.

Ovo uključuje saradnju s Post Maloneom, Justinom Bieberom i lancem brze hrane KFC.

Izvor: klix.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Usudili se da oponašaju popularne "kroksice"?

Izvor: B92, 27.Jul.2021

Proizvođač obuće Kroks (Crocs) optužuje Volmart (Walmart), Hobi lobi (Hobby Lobby) i druge kompanije za pravljenje imitacija njihovih kultnih klompi...Ovaj proizvođač je prošle nedelje na nekoliko američkih okružnih sudova podneo četiri tužbe za kršenje zaštitnog znaka protiv dvadesetak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.