Usudili se da oponašaju popularne kroksice?

Izvor: B92, 27.Jul.2021, 19:56

Usudili se da oponašaju popularne "kroksice"?

Proizvođač obuće Kroks (Crocs) optužuje Volmart (Walmart), Hobi lobi (Hobby Lobby) i druge kompanije za pravljenje imitacija njihovih kultnih klompi.

Ovaj proizvođač je prošle nedelje na nekoliko američkih okružnih sudova podneo četiri tužbe za kršenje zaštitnog znaka protiv dvadesetak kompanija za koje tvrdi da krše njegove zaštitne znakove i druge elemente intelektualnog vlasništva.

U jednoj od parnica, pred američkim Okružnim sudom u Koloradu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Volmarta, Hobi lobija i proizvođača obuće i torbica Lefler randal (Loeffler Randall), Kroks navodi da Volmart prodaje obuću jeftinije, pod različitim nazivima, kao što su "Time and Tru" i "George".

Iz Kroksa su naveli da su Hobi lobijeve ženske klompe od bele pene od 12 dolara i crne gumene klompe firme Lefler randal imitacije njihovih proizvoda.

Volmart, Hobi lobi i Lefler randal nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar na ove optužbe, piše CNN, prenosi Kliks.

Ostale bi jeftina radna obuća - da nije bilo muzike

Iz Kroksa su kazali kako ovakve imitacije proizvoda mogu izazvati zabunu ili grešku i obmanuti kupce.

Kroksovim se klompama nekada rugalo, ali poslednjih godina postaju veoma popularne, a za neke potrošače koji traže udobnost to je idealna "pandemijska" obuća.

Tako je ova kompanija zabeležila svoju najbolju prodajnu godinu 2020. godine, kada su dogovorili i saradnju s poznatim ličnostima i brendovima, čemu generacija Z i milenijalci ne mogu odoleti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.