Costas Markides otkriva umeće pobedničkih strategija u svetu brzih promena

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Mar.2024, 21:50

Costas Markides otkriva umeće pobedničkih strategija u svetu brzih promena

Tehnološke, društvene i političke promene se dešavaju sve brže, što značajno utiče na organizacije koje se za kratko vreme moraju prilagoditi novim uslovima. Kako preživeti u takvom okruženju? To je ključno pitanje, a odgovor će dati Costas Markides na poslovnoj konferenciji Future Tense powered by Lürssen 15. maja u Zagrebu. Ugledni profesor strategije i preduzetništva sa Londonske poslovne škole (LBS) održaće predavanje o budućnosti liderstva pod nazivom „ >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Strategy in a World of Continuous Disruption“.

Markidesov rad se fokusira na istraživanje primene tehnologije i disruptivnih poslovnih modela za rešavanje ključnih društvenih pitanja kao što su siromaštvo, neuhranjenost, kriminala u urbanim sredinama i klimatske promene.

Sa više od tri decenije istraživanja poslovnih modela i strategija, Costas Markides ističe da je „dizajniranje pobedničke strategije umetnost postavljanja pitanja, eksperimentisanja i stalnog obnavljanja procesa razmišljanja preispitivanjem odgovora“. Bez obzira na to koliko je današnja strategija dobra, uvek je potrebno stalno preispitivati.“ Njegova poruka za lidere je jednostavna: prihvatite nove ideje, budite otporni i spremni na promene kako biste uspešno poslovali u brzom i neprestano promenjivom okruženju.

U skladu sa Costasovom porukom, Visa kontinuirano inovira u svakom aspektu poslovanja sa posebnim naglaskom na nove načine plaćanja. „U vreme kada tehnologija igra ključnu ulogu u našem svakodnevnom životu, mi u Visi verujemo da je važno iskoristiti potencijal i priliku koje novi alati donose u finansijski sektor. Visa je uvek bila na čelu inovacija u plaćanju, mi smo u centru svakog kretanja novca ka i od bilo koga, bilo gde, u bilo koje vreme, dok naša tehnološka platforma predstavlja jedan od najmoćnijih primera upotrebe veštačke inteligencije kada reč je o upravljanju rizikom i prevenciji prevara. Uzbuđeni smo planovima za budućnost i centralnom ulogom koju Visa i naši partneri mogu da imaju u inoviranju budućnosti novca uz korišćenje veštačke inteligencije. Na ovogodišnjem izdanju Future Tense konferencije radujemo se razmeni mišljenja i raspravi o inovacijama koje će oblikovati našu zajedničku budućnost“, kaže Renata Vujasinović, Country Manager Croatia VISA.

Pored karijere u LBS-u, Costas Markides je jedan od vodećih autora poslovne literature, član uređivačkih odbora nekoliko akademskih časopisa i međunarodno priznati predavač na konferencijama.

Uz Costasa Markidesa, na Future Tense powered by Lürssen konferenciji će govoriti Lasse Jonasson o budućnosti tehnologije, Martin Kruse o održivosti, Rahaf Harfoush o društvu, te Felipe Gomez o budućnosti liderstva.

Pored Lürssen Design Centar Kvarner i Vise, partneri konferencije su: Philip Morris International, Futura DDB, Iverpan, Nestlé, Planetopija i Raiffeisen Bank. Hospitality partneri su Croatia Airlines, De’Longhi, Esplanade Zagreb Hotel i Turistička zajednica grada Zagreba. Konferencija je pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, Ministarstva nauke i obrazovanja i grada Zagreba.

Više informacija dostupno je na veb stranici Future Tense konferencije

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.