Časopis National Geographic otpustio preostale novinare, neće se više prodavati u SAD-u

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 29.Jun.2023, 11:10

Časopis National Geographic otpustio preostale novinare, neće se više prodavati u SAD-u

Nije poznato o kolikom broju radnika je reč, ali to se desilo nakon što je vlasnik časopisa, kompanija Walt Disney, ranije ove godine smanjila broj radnika za nekoliko hiljada.

Glasnogovornik časopisa, koji je na kraju prošle godine imao 1,7 miliona pretplatnika, izjavio je za CNN da će se nastaviti da izdavaju mesečna izdanja. Časopis se više neće prodavati na kioscima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ove promene neće uticati na našu sposobnost da radimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << svoj posao, već će nam dati više fleksibilnosti da ispričamo različite priče i upoznamo našu publiku preko brojnih platformi. Jednostavno je netačna svaka insinuacija da će promene negativno uticati na časopis ili na kvalitet izveštavanja„, poručio je glasnogovornik.

Među onima koji su objavili da su dobili otkaz je Michael Greshko. Na Twitteru je objavio da se National Geograhpic rastaje od zaposlenih novinara, što se odnosi i na njega. Prema pisanju lista Guardian, uredničke poslove će raditi freelanceri i nekoliko preostalih urednika.

Izvor: agencije

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

"Nešenel džiografik" otpustio i poslednjeg novinara u redakciji

Izvor: B92, 29.Jun.2023

Časopis "Nešenel džiografik" (National Geographic) je otpustio i poslednjeg novinara u redakciji, piše CNN...Nejasno je koliko je zaposlenih dobilo otkaz tokom poslednje runde otpuštanja, ali do tog poteza je došlo nakon što je matična kompanija "Volt Dizni" otpustila hiljade ljudi u svojim firmama...Portparol...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.