Nešenel džiografik otpustio i poslednjeg novinara u redakciji

Izvor: B92, 29.Jun.2023, 12:15

"Nešenel džiografik" otpustio i poslednjeg novinara u redakciji

Časopis "Nešenel džiografik" (National Geographic) je otpustio i poslednjeg novinara u redakciji, piše CNN.

Nejasno je koliko je zaposlenih dobilo otkaz tokom poslednje runde otpuštanja, ali do tog poteza je došlo nakon što je matična kompanija "Volt Dizni" otpustila hiljade ljudi u svojim firmama.

Portparol magazina, koji je na kraju 2022. godine imao više od 1,7 miliona pretplatnika, u izjavi za američku televiziju naveo je da će "Nešenel džiografik" nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da objavljuje mesečna izdanja.

"Promene koje se odnose na zaposlene, neće promeniti našu sposobnost da obavljamo svoj posao, već će nam dati više mogućnosti da ispričamo različite priče", rekao je portparol.

Dodao je da je "svaka insinuacija da će nedavne promene negativno uticati na časopis, ili na njegov kvalitet, jednostavno netačna".

Vest o otpuštanjima objavljena je na Tviteru, kada su novinari o tome obavestili svoje pratioce.

"Danas je moj poslednji dan u "Nešenel džiografiku", tvitovao je Majkl Greško.

Medjutim, portparol lista je rekao da je moguće da je reč o zaposlenima koji su ranije otpušteni i kojima je ovo poslednja nedelja u kompaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.