Virtuelni školski bioskop za srednjoškolce iz 11 mesta u Srbiji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 27.Okt.2020, 12:02

Virtuelni školski bioskop za srednjoškolce iz 11 mesta u Srbiji

Putujući školski bioskop Slobodne zone Junior sa radionicama medijske pismenosti, u svom četvrtom izdanju biće organizovan u onlajn formatu tokom oktobra i novembra meseca u 11 mesta u Srbiji

Školski bioskop sa radionicama medijske pismenosti svoje virtuelno putovanje započinje danas, 27. oktobra u Krupnju i Raški, a sve do 10. novembra „posetiće“ još i srednjoškolke i srednjoškolce iz Ljubovije, Trstenika, Bogatića, Sečanja, Vršca, Srbobrana, Titela, Uba i Tutina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << />
Tokom online susreta, učenici i učenice će kroz interaktivan rad sa stručnjakinjama i stručnjacima Slobodne Zone Junior imati priliku da promišljaju o ulozi i uticaju medija u savremenom društvu, kao i društvenom angažmanu kroz medije. Jedan od ciljeva ove edukacije jeste motivisanje đaka da i sami kreiraju dokumentarne video radove kojima će izraziti stavove i tematizovati društvene probleme koje u svojoj lokalnoj zajednici vide kao aktuelne i za njih relevantne.

Pohađanjem radionica, polaznici i polaznice ostvaruju priliku i da učestvuju u konkursu za izbor najboljih dokumentarističkih radova koji će biti deo video izložbe. Planirano je, ukoliko epidemiološki uslovi dozovole, da se Izložba učeničkih video radova Slobodne zone Junior organizuje na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembra u Beogradu. U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije, i izložba će biti organizovana u onlajn formatu.

Putujući školski bioskop Slobodne Zone Junior realizuje se već četvrtu godinu uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a tokom prethodnih sezona gostovao je u Trgovištu, Batočini, Ivanjici, Beloj Palanci, Vlasotincu, Priboju, Medveđi, Arilju, Prokuplju, Kuršumliji, Šidu, Kučevu, Zaječaru, Beloj Crkvi, Negotinu, Majdanpeku, Knjaževcu, Vladimircima, Novoj Varoši, Lučanima, Ljigu, Koceljevi, Malom Zvorniku, Novom Pazaru, Leskovcu, Kovačici, Loznici, Srpskoj Crnji, Bečeju, Mionici, Lajkovcu i Brusu.

Program Slobodna zona Junior uspostavljen je 2006. godine sa namerom da se u Srbiji pokrenu razgovori i prošire znanja o aktuelnim društvenim i političkim temama iz celog sveta, te da se putem primene angažovanih filmova u obrazovanju doprinese razvoju kritičkog razmišljanja kod mladih ljudi, povećanju medijske pismenosti, tolerancije, te razbijanju predrasuda i stereotipa. Program se tokom godina širio, i danas obuhvata aktivnosti u osnovnoškolskoj, srednjoškolskoj i visokoškolskoj nastavi, kao i vanškolske programe za srednjoškolce.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Virtuelni školski bioskop za srednjoškolce iz 11 mesta u Srbiji

Izvor: Danas, 27.Okt.2020

Putujući školski bioskop Slobodne zone Junior sa radionicama medijske pismenosti, u svom četvrtom izdanju biće organizovan u onlajn formatu tokom oktobra i novembra meseca u 11 mesta u Srbiji, najavili su danas organizatori.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.