Slobodna zona Junior od danas u 11 gradova Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020, 14:17

"Slobodna zona Junior" od danas u 11 gradova Srbije

Školski bioskop "Slobodne zone Junior" sa radionicama medijske pismenosti svoje virtuelno putovanje započinje danas u Krupnju i Raški, a sve do 10. novembra posetiće i srednje škole iz Ljubovije, Trstenika, Bogatića, Sečnja, Vršca, Srbobrana, Titela, Uba i Tutina, saopšteno je iz direkcije filmskog festivala "Slobodna zona".

U četvrtom izdanju dečji bioskop će zapravo biti organizovan isključivo u onlajn formatu tokom oktobra i novembra u 11 gradova u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbiji.

Tokom online susreta, učenici će kroz interaktivan rad sa stručnjacima imati priliku da promišljaju o ulozi i uticaju medija u savremenom društvu, kao i društvenom angažmanu kroz medije.

Jedan od ciljeva ove edukacije jeste motivisanje đaka da i sami stvaraju dokumentarne video radove, kojima će izraziti stavove i tematizovati društvene probleme.

Pohađanjem radionica, polaznici ostvaruju priliku i da učestvuju u konkursu za izbor najboljih dokumentarističkih radova koji će biti deo video izložbe.

Planirano je da se izložba video radova učenika Slobodne zone Junior organizuje na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembra u Beogradu.

U slučaju nepovoljne situacije sa pandemijom, izložba će biti u onlajn formatu.

Putujući školski bioskop realizuje se četvrtu godinu uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a tokom prethodnih sezona gostovao je u Trgovištu, Batočini, Ivanjici, Beloj Palanci, Vlasotincu, Priboju, Medveđi, Arilju, Prokuplju, Kuršumliji, Šidu, Kučevu, Zaječaru, Beloj Crkvi, Negotinu, Majdanpeku, Knjaževcu, Vladimircima, Novoj Varoši, Lučanima, Ljigu, Koceljevi, Malom Zvorniku, Novom Pazaru, Leskovcu, Kovačici, Loznici, Srpskoj Crnji, Bečeju, Mionici, Lajkovcu i Brusu.

Program Slobodna zona Junior uspostavljen je još 2006. godine sa namerom da se u Srbiji pokrenu razgovori i prošire znanja o aktuelnim osvešćenim društvenim i političkim temama iz celog sveta, i da se putem angažovanih filmova u obrazovanju doprinese razvoju kritičkog razmišljanja kod mladih ljudi.

Program se tokom godina širio, i danas obuhvata aktivnosti u osnovnoj i srednjoj školi, visokoškolskoj nastavi, i u vanškolskim programima za srednjoškolce.
Pogledaj vesti o: Raška,   Trstenik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.