Raška: Poplave koje se ne pamte

Izvor: NaDlanu.com, 15.Mar.2013, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raška: Poplave koje se ne pamte

Bujični potoci i pritoke u opštini Raška su u stagnaciji, jer je prestala da pada kiša, ali protekli dan je doneo poplave kakve ne pamte u ovom kraju.

Reka Ibar i poplavni talas koji je naišao iz pravca Kosova napravio je veliku materijalnu štetu poljoprivrednim parcelama nizvodno ka Kraljevu.Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Raškog okruga Radoica Kočović kaže da, ukoliko poplavni talas pređe nivo >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << redovne odbrane od poplave, pojaviće se problemi sa Konarevim i Sijaćim poljem."Pripremili smo ekipe za eventualno postavljanje džakova na odgovarajućim bedemima, videćemo kako će se reagovati u toj situaciji. Takođe pravi problem u Raški jer je poplavila stovarište Naftagasa i EDB, pored toga je uzdigla reku Rašku, tako da se podigao vodostaj ka Novom Pazaru, i u selu Milatovići je takođe poplavila jedno 10-ak hektara poljoprivrednog zemljišta i pravi materijalne štete", kaže on.U selima Osojanske doline na Kosovu kiša je padala skoro 30 sati, poplavljeno je nekoliko sela, a u nekim slučajevima voda je nosila čak i traktor i stoku, ali povređenih nema. U reci Srbici utopila se 10-godišnja albanska devojčica dok je spasavala drugaricu. Izvor: B92
Pogledaj vesti o: Raška,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.