Izvor: S media, 06.Nov.2012, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestovali zbog hapšenja: Srbi blokirali put u Rudaru kod Zvečana

Srbi su jutros u devet sati blokirali magistralni put Priština - Raška u mestu Rudare kod Zvečana protestujući zbog hapšenja Slavoljuba Jovića zvanog Pagi iz Kosovske Mitrovice. Sat vremena kasnije prekinuli su blokadu.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Kosovske Mitrovice Nebojša Jović izjavio je da je današnje okupljanje Srba u Rudaru najava za veliki protest Srba >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koji će u petak biti održan u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Jović, koji je, inače, brat uhapšenog Slavoljuba, rekao je da građani zahtevaju da se Slavoljubu Joviću omogući odbrana sa slobode i da im nije namera da na bilo koji način utiču na proces koji se vodi pred srpskim pravosuđem.



“Naprotiv, ubeđeni smo da je Pagi nevin i protestom želimo da ukažemo i na to da li država ima snage da zatraži odgovornost Kfora za pokušaj masovnog ubistva građana 1. juna u Rudaru i za nasilje na Jarinju i Jagnjenici”
, rekao je Jović.

Jović se tereti da je iz neposredne blizine ispalio više projektila u pripadnike Kfora od kojih je dvojicu ranio, dok je živote ostalih doveo u opasnost. Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju, kao i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

(S media/Tanjug)

Foto:arhiva-printskrin/youtube
Pogledaj vesti o: Veliki Brat,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.