Premijer otkrio: Albanci planirali da presretnu voz koji je išao do Kosovske Mitrovice!

Izvor: BKTV News, 03.Feb.2017, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer otkrio: Albanci planirali da "presretnu" voz koji je išao do Kosovske Mitrovice!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, nakon jučerašnjeg sastanka sa političkim predstavnicima Srba na KiM u Raški, rekao je novinarima da su Albanci planirali "napad" na voz koji je 14. januara krenuo do Kosovske Mitrovice.

On je otkrio da je bilo priprema da se jedan od nekadašnjih terorista kao mašinovođa žrtvuje sa lokomotivom iz suprotnog smera zakuca u voz koji je pošao iz Beograda.

Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << naveo imate i Kadrija Veseljija koji preti da će da upali severnu Kosovsku Mitrovicu, situaciju da Srbi ne žele da vide naoružane specijalne jedinice koje i nemaju pravo da budu tu ili i ako jesu kao takve treba da odgovaraju etničkom sastavu, a ne 100 odsto od Albanaca, "onda nemate potrebe da me pitate kakve dodatne indicije imamo - a imamo ih", istakao je Vučić i dodao da  jedinice ROSU nikada češće nisu patrolirale srpskim selima, a da albanska strana  govori kako ih neko ugrožava - srpska policija ili vojska.

On je sinoć pozvao sve Srbe na KiM da ostanu mirni po svaku cenu.

"Da budemo dostojanstveni, da ponosno čuvaju svoje srpsko ime, da ne napuštaju svoja ognjišta, borićemo se istinom, pravdom. Mir je najvažniji interes Srbije i Srba", dodao je on.

Inače, premijer je tog 14. januara, kada je voz krenuo ka Kosovskoj Mitrovici, na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je njegova odluka bila da zaustavi voz u Raški.

On je povodom ponovnog otvaranja železničke linije Beograd- Kosovska Mitrovica rekao da je Priština pokušala da izazove sukobe, širih razmera i tom prilikom je upozorio kosovske Albance da ni ne pokušaju da napadnu oružjem Srbe na Kosovu i Metohiji, jer Srbija to neće dozvoliti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.