Marić: Vanredno u pet opština, 10 osoba evakuisano

Izvor: B92, 11.Jan.2019, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Vanredno u pet opština, 10 osoba evakuisano

Beograd -- Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio da je vanredna situacija trenutno proglašena u pet opština i da je u evakuisano deset osoba.

"Zbog neprohodnosti puteva uglavnom u planinskim područjima i teškoća u snabdevanju električnom energijom na teritoriji pet opština proglašena je vanredna situacija. U ovom momentu to su opštine Nova Varoš, Ivanjica, Arilje, Lučani i Raška >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ", rekao je Marić, saopštio je MUP.

On je poručio da su sve raspoložive službe na terenu, kao i da će pripadnici Sektora za vanredne situacije biti na terenu dok se situacija u ugroženim područjima ne stabilizuje.

„Do sada smo imali 11 intervencija, a deset ljudi je evakusiano. Takodje, pet teških bolesnika, kao i jedna beba koja je imala visoku temperaturu na teritoriji Bora, u toku noći su prebačeni do bolnice", istakao je Marić.

On je rekao da se u narednih 48 sati očekuje smanjenje padavina, ali dok se situacija u svim ugroženim područjima ne stabilizuje, pripadnici Sektora za vanredne situacije biće na terenu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marić (MUP): Vanredna situacija u pet opština u Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jan.2019

Pomoćnik ministrа i nаčelnik Sektorа zа vаnredne situаcije Ministаrstvа unutrаšnjih poslovа Srbije Predrаg Mаrić izjavio je dаnаs dа je zbog velikih snežnih pаdаvinа vаnrednа situаcijа trenutno proglаšenа u pet opštinа i dа je u ugroženim područjimа evаkuisаno deset...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Marić: Vanredno stanje u pet opština, evakuisano 10 osoba

Izvor: Večernje novosti, 11.Jan.2019

U većem delu Srbije, sem na krajnjem severu Vojvodine, snežne padavine dodatno su otežale već zimske uslove vožnje, saopštio je jutros AMSS Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić izjavio je u petak da je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.