Kurti za RSE: Situacija na severu mogla je da eskalira u oružani sukob

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Avg.2022, 15:25

Kurti za RSE: Situacija na severu mogla je da eskalira u oružani sukob

U opštinama na severu Kosovu je 31. jula postojao rizik da situacija preraste u oružani sukob "zbog straha koji je uneo Beograd i zbog planova rađenih u Raškoj i Beogradu". Ovo je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao premijer Kosova, Aljbin (Albin) Kurti. Prema njegovim rečima, barikade koje su postavljene na severnim putevima, suprotno primeni Odluke o registarskim tablicama i ulaznim ispravama za državljane Srbije, bile su postavljene tako da se moglo pucati na...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti: Beograd uz podršku Rusije ogranizovao blokadu puteva na severu Kosova

Izvor: Radio 021, 08.Avg.2022

Kosovski premijer Aljbin Kurti dao je intervju italijanskom listu La Republica u kom kaže da blokada puteva na severu Kosova nije bila spontana.

Nastavak na Radio 021...

Kurti: Postojao je rizik oružanog sukoba 31. jula

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Avg.2022

Premijer Kosova Aljbin Kurti ocenio je da je u opštinama na severu Kosova 31. jula postojao rizik da situacija preraste u oružani sukob zbog, kako je naveo "straha koji je uneo Beograd i zbog planova rađenih u Raški i Beogradu".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Čijim kamionima se prave barikade na severu Kosova? 

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Avg.2022, 13:33

Među teškom mehanizacijom, kojom su Srbi na severu Kosova 31. jula napravili barikade i blokirali gotovo sve puteve koji vode do prelaza Jarinje i Brnjak, bila su i vozila gotovo identična onim koja koriste srpske komunalne službe u opštinama na severu Kosova, pokazuje istraživanje Radija Slobodna...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.