Ekshumacija tela u masovnoj grobnici Kiževak

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2020, 18:04

Ekshumacija tela u masovnoj grobnici 'Kiževak'

Kamenolom "Kiževak" u opštini Raška u blizini granice sa Kosovom, peta je lokacija u Srbiji, na kojoj su polovinom novembra 2020, pronađeni posmrtni ostaci, kako se sumnja, albanskih civila ubijenih tokom rata na Kosovu 1999. godine. Šefovi Beogradske i Prištinske delegacije Veljko Odalović i Ibrahim Makoli i predsedavajući Radne grupe Fabijan Bourdije obišli su lokaciju "Kiževak" u opštini Raška na jugozapadu Srbije u petak 4. decembra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Lokacije masovnih grobnica na Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Dec.2020, 12:57

Početkom novembra 1999. NATO snage i istražioci Haškog Tribunala registrovali su više od 500 masovnih grobnica i lokacija gde su se desila ubistva. U prvih pet meseci nakon rata na Kosovu 1999, haški istražioci su pronašli 2.100 tela u 160 masovnih grobnica u različitim regionima Kosova.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.