Izabrana konsultantska kuća  koja će raditi plan reorganizacije

Izvor: Studio B, 06.Nov.2014, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrana konsultantska kuća koja će raditi plan reorganizacije

Finansijski direktor kompanije "AHA Mura Prvi maj" Slaviša Svilarov izjavio je danas da je Ministarstvo privrede delegiralo konsultantsku kuću koja će raditi plan reorganizacije pirotske konfekcije koja zapošljava 1.300 radnika.

"Reč je o konsultantskoj kući "WM ekviti partners", koja ima veoma jake reference i ugled i koja je do sada uradila više od 30 takozvanih Unapred pripremljenih planova reogranizacije (UPPR), koji je i jedini spas za našu fabriku.  
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
Već smo imali jedan sastanak i u petak bi trebalo da se Ministarstvu prosledi grubi nacrt plana reorganizacije o kome će se dalje izjašnjavati ministarska komisija. Očekuje se pozitivno mišljenje Ministarstva privrede nakon čega se kreće u realizaciju UPPR-a, razgovore sa vodećim poveriocima, SID bankom i ostalima.

Na vidiku je i mogućnost odblokiranja računa fabrike što je uslov za pokretanje proizvodnje, naravno ne u punom obimu, već u manjem, ali bi to bio odličan signal za dosadašnje i buduće partnere", kazao je Svilarov Tanjugu.  

Fabrika u Pirotu, koja je u vlasništvu slovenačke "AHA Mure", koja je pak u stečaju od maja meseca, ne radi od 25. septembra. Radnici nisu primili četiri plate, nemaju overene zdravstvene knjižice.

Petnaestak radnika prošle nedelje štrajkovalo je i glađu, ali je štrajk prekinut nakon predloga Ministarstva privrede da se spas za pirotsku kompaniju traži uz pomoć izrade plana reorganizacije.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izabrana konsultantska kuća za “AHA Mura Prvi maj“

Izvor: juGmedia, 07.Nov.2014, 09:58

PIROT – Ministarstvo privrede izabralo je konsultanstku kuću WM EQUITY PARTNERS iz Beograda koija će raditi Unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR) za fabriku ”Aha Mura Prvi maj’” u Pirotu...Ono što je važno je i da je Ministarstvo naš problem ozbiljno shvatilo i angažovalo se maksimalno....

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.