Izabrana konsultantska kuća za “AHA Mura Prvi maj“

Izvor: juGmedia, 07.Nov.2014, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrana konsultantska kuća za “AHA Mura Prvi maj“

PIROT – Ministarstvo privrede izabralo je konsultanstku kuću WM EQUITY PARTNERS iz Beograda koija će raditi Unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR) za fabriku ”Aha Mura Prvi maj’” u Pirotu.

Ono što je važno je i da je Ministarstvo naš problem ozbiljno shvatilo i angažovalo se maksimalno. Podsećam da smo mi izradu UPPR-a na sastanku u Ministarstvu privrede predlagali još 23. maja i tada je bilo mnogo lakše jer je fabrika radila, ali nikad nije kasno da se >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << krene sa rešavanjem problema, da se uradi ovaj Plan i opstane fabrika – kažefinansijski direktor “AHA Mure Prvi maj“ Slaviša Svilarov.

Fabrika ne radi od 25. septembra kada je počeo štrajk 1.300 radnika. Grupa od 16 radnika je pet dana štrajkovala gladju.

“Na sastanku u Ministarstvu je prezentovana pravna mogućnost da se tokom izrade UPPR-a, uvede privremena mera kojom se omogućava deblokada računa i mogućnost pokretanja proizvodnje. To će biti dobro za radnike i kupce”, dodaje Svilarov.

Radnici pirotske fabrike štrajkovali su od 25. septembra zbog neizvesne sudbine fabrike posle stečaja u slovenačkoj “AHA Muri“, neisplaćenih plata i neoverenih zdravstvenih knjižica.

(Kraj)paz/mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.