Sajam  zapošljavanja u Kraljevu

Izvor: RTS, 31.Mar.2011, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam zapošljavanja u Kraljevu

Na sajmovima zapošljavanja i preko programa Nacionalne službe za zapošljavanje "Prva šansa" i "Stručna praksa" ove godine posao će dobiti više od hiljadu nezaposlenih.

Sajam zapošljavanja je prilika da mladi pokušaju da pronađu zaposlenje, a za poslodavce da ponude slobodna radna mesta, ali i da aktivno unaprede svoje poslovanje.

Od 15.000 nezaposlenih u Kraljevu, njih 15 odsto ima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << manje od 30 godina. Jedina muška babica u Raškom okrugu je 21-godišnji Božo Dukić. Iako taj posao obožava po svemu sudeći moraće, kako kaže sa žaljenjem, da se prekvalifikuje jer ne može da se zaposli u toj struci.

Zorka Garić kaže da je ovo pravo mesto za razgovor sa poslodavcima, gde mladi mogu na osnovu svojih kvalifikacija da pronađu svoje mesto u društvu.

Nemanja Đolović je pre dve godine završio Medicinski fakultet, položio državni ispit i radio šest meseci. On veruje da će ako ne na ovom sajmu, ono bar uskoro, pronaći posao.

Od  55  poslodavaca, koliko ih je na 7. sajmu u Kraljevu nudilo slobodna radna mesta, najviše je onih koji traže radnike proizvodne struke, potom zdravstvene, ali bilo je i poslodavaca kojima su potrebni lekari, mašinski i rudarski inženjeri.

Jovan Pantović, vlasnik preduzeća "Elipsa", u narednih mesec dana zaposliće 50 radnika tekstilne struke.

Nekoliko preduzeća ponudilo je radna mesta za osobe sa invaliditetom. Samo u preduzeću "Plast metal" žele da zaposle deset osoba sa invaliditetom, kaže jedan od rukovodilaca Aco Nikolić.

Na 7. sajmu zapošljavanja, prema rečima direktora  NSZ filijale Kraljevo, posao će  dobiti dve stotine nezaposlenih. Do kraja godine planirano je da posredstvom raznih programa koje organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, posao dobije više od hiljadu nezaposlenih.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.