SRBIJU ČEKA AUSTRALIJSKA ZIMA: U narednih 7 dana novi temperaturni šokovi

Izvor: Telegraf.rs, 05.Dec.2016, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJU ČEKA AUSTRALIJSKA ZIMA: U narednih 7 dana novi temperaturni šokovi

U prethodnih petnaestak dana imali smo smene nekoliko godišnjih doba, ali zima još nije pokazala zube.

Krenućemo prvo od one pouzdanije prognoze, do 7 dana i tu se stvari neće mnogo menjati. Čeka nas uglavnom sunčano vreme, sa jutarnjim mrazevima i maksimalnim temperaturama do desetak stepeni.

Prva dekada decembra je izgubljena za zimoljupce, štaviše, izvesno je i da neće biti padavina jer se u Evropi formirao stabilan anticiklon.

Nada da bi moglo da dođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << do promene nazire se u 200. satu, odnosno, posle više od osam dana, tada postoji šansa da se spusti drastično temperatura i da ne prelazi nulti podeljak.

Sutra će u Srbiji biti pretežno sunčano sa maksimalnom temperaturom do minus 1 stepen C, dok se od četvrtka očekuje porast temperature, naročito za dane predstojećeg vikenda.

Kako saopštavaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutrašnje jutro će proteći sa slabim i umerenim mrazom i mestimičnom maglom, dok će u toku dana biti pretežno sunčano uz slab i umeren zapadni i severozapadni vetar.

Printskrin: yr.no

Jutarnja temperatura će, saopštavaju, biti između -6 i -1 stepen, a najviša dnevna kretaće se između 5 i 9 stepeni.

U sredu temperatura oko i malo ispod prosecnih vrednosti a od četvrtka toplije.

Ponedeljak donosi prolazno naoblačenje koje će usloviti pad temperature i mestimično kišu, u brdsko-planinskim predelima sneg.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Prva šansa

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Izvor: Telegraf.rs, 05.Dec.2016

Po običaju, burnih 24 sata je iza nas. Vesti iz Srbije, ali i iz celog sveta, brojne zanimljivosti su stizale iz minuta u minut, tako da je teško odrediti koja je vest bila udarnija od koje. Na našem portalu, istakle su se sledeće:..U prethodnih petnaestak dana imali smo smene nekoliko godišnjih...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.