POSLEDNJA ŠANSA ZA KURDE: Stigao im POZIV IZ DAMASKA, Sirija se BRINE o svim SVOJIM SINOVIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLEDNJA ŠANSA ZA KURDE: Stigao im POZIV IZ DAMASKA, Sirija se BRINE o svim SVOJIM SINOVIMA

Prva reakcija zvanične Sirije na odluku predsednika SAD Donalda Trampa.

Zamenik sirijskog ministra spoljnih poslova Fejsal Mekdad pozvao je danas sirijske Kurde da pređu na stranu vlade u Damasku nakon što su ih SAD, do sada glavni saveznik, ostavile na milost i nemilost Turske na severoistoku Sirije.

Mekdad je Kurde pozvao da se pridruže vladi, a ne da se "bace u ponor", misleći na očekivanu tursku kopnenu invaziju.

#Suriye Dışişleri Bakan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Yardımcısı Faysal MekdaD, muhtemel #Afrin operasyonu hakkında açıklama yaptı: "Suriye'ye saldıracak herhangi bir Türk jeti düşürülecektir."#SonDakika#TSKAfrineConiEvine #PYD#YPG#ABD pic.twitter.com/ZPeKLRdmXU

— Aktüel Sütun (@sutunaktuel) January 18, 2018

To je prva reakcija zvanične Sirije na odluku predsednika SAD Donalda Trampa da povuče američke snage sa severoistoka Sirije.

Trampova odluka je razbesnela sirijske Kurde i za njih skoro sigurno znači gubitak autonomije koju su stekli tokom rata u Siriji.

Mekdad je rekao da će "domovina s dobrodošlicom primiti sve svoje sinove" i da će vlada u Damasku rešiti sve probleme u zemlji na pozitivan način, bez nasilja.

Prema njegovim rečima, Sirija će braniti čitavu svoju teritoriju i neće prihvatiti nikakvu okupaciju.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

TEMPIRANA BOMBA! Dve zemlje, ogromna mržnja i GOMILA NUKLEARNIH BOMBI: Da li će na ovom mestu izbiti Treći svetski rat? (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Prva šansa,   Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.