Moja prva plata - šansa za sve mlade

Izvor: RadioCity.rs, 07.Sep.2020, 23:30

Moja prva plata - šansa za sve mlade

Mladi bez radnog  iskustva imaju mogućnost da se oprobaju na različitim mestima,  steknu određena znanja i kvalifikacije i to za devet meseci  rada na konkretnim poslovima. Nakon tih devet meseci postoji i opcija da budu zadržani, sve u zavisnosti od njih i poslodavaca.
,,Nacionalna služba za zapošljavanje je raspisala javni poziv za realizaciju programa Moja prva plata 17.08.2020. godine  na osnovu uredbe Vlade  Republike Srbije. Ovim programom se daje mogućnost mladima bez >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << radnog iskustva  da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca. U program je planirano 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem do navršenih 30 godina života, na državnim i privatnim poslovima, sa tim što prioritet imaju poslodavci iz privatnih, a naročito devastiranih područja“, kazali su za City Radio u niškoj Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.
Program se realizuje bez osnivanja radnog odnosa u trajanju od devet meseci, Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćuje novčanu nadoknadu za mlade sa srednjim obraozovanjem 20.000 dinara i za  one sa visokim 24. 000 dinara na mesečnom nivou.
Kako navode iz Nacionalne službe za zapošljavanje prva faza je namenjena poslodavcima od 17. do 25. avgusta , a druga je namenjana nezaposlenim licima od  01. do 15. oktobra, treća faza je  od 16. do 31. oktobra  gde se biraju poslodavaci i četvrta faza je potpisivanje ugovora između Nacionalne službe, nezaposlenog lica i poslodavca u periodu od 08.11. do 07.12.
Ono što je karakteristično je to da poslodavac nije u obavezi da nakon navršenih devet meseci zaposl kandidata.
Do sada  se prijavilo oko 108 poslodavaca, sa područja cele Srbije .
Na program se možete prijaviti tako što ćete se prvo registrovati na ePortal, a onda  preko sajta www. mojaprvaplata.gov.rs gde je potrebno popuniti zahtev, a potreban je i elektronski sertifikat poslodavca.
Pogledaj vesti o: Prva šansa

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.