Zbog izlivanja Toplice u Prokuplju proglašena vanredna situacija

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jun.2023, 16:39

Zbog izlivanja Toplice u Prokuplju proglašena vanredna situacija

Zbog obilnih padavina i izlivanja reke Toplice na ulazu u Prokuplje kod mesta zvanog Grčki mlin, doneta je odluka o uvođenju vanredne situacije na celoj teritoriji grada.

Odluka je doneta na vanrednoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, a na osnovu izveštaja stručno-operativnog tima za odbranu od poplava i obilaska terena.

Gradski Štab za vanredne situacije u Prokuplju je na današnjoj sednici odlučio da zbog učestale kiše i opasnosti od izlivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << reke Toplice, njenih pritoka i bujičnih potoka, treba preduzeti hitne mere zaštite ljudi, njihove imovine i poljoprivrednog zemljišta - kaže se u odluci o uvođenju vanredne situacije.

Stanje na reci Toplici prati se iz minuta u minut i iz Štaba kažu da su sve nadležne službe na terenu kako bi se sprečilo ugrožavanje ljudi i materijalnih dobara.

Zatražena je pomoć od Republičkog štaba za vanredne situacije, Sektora za vanredne situacije, Vojske Srbije kao i od svih javnih i drugih preduzeća učesnika u sprovođenju mera zaštite i spasavanja na teritoriji grada Prokuplja.

Inače, nakon što je noćas vodostaj reke Toplice na mernoj stanici u Pepeljevcu kod Kuršumlije bio na maksimalnih 215, trenutno nivo vode je u opadanju i sada je na 142 cm.

Podsetimo, vanredna situacija je prvobitno proglašena u Aleksincu, Babušnici i Sokobanji, a potom i u Medveđi.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Vanredna situacija u Prokuplju zbog izlivanja Toplice

Izvor: Radio 021, 15.Jun.2023

Zbog izlivanja reke Toplice na ulazu u grad, Prokuplje je donelo odluku o uvođenju vanredne situacije.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.