Zavetnici postaju deo lokalne vlasti u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 13.Mar.2024, 12:03

Zavetnici postaju deo lokalne vlasti u Prokuplju

Na današnjoj sednici Skupštine Prokuplja stranka Zavetnici, koja ima tri odbornika, ući će u koaliciju sa vladajućom Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije. Takvu odluku je potvrdio i Marko Ristić, jedan od odbornika Zavetnika, kome će ovo biti poslednja sednica Skupštine u ovom sazivu jer je juče podneo ostavku i danas će ga zameniti novi odbornik sa te liste.

Zavetnici su u kampanji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pred izbore 17. decembra prošle godine bili jedni od najoštrijih kritičara lokalne vlasti koju su i tada predvodili naprednjaci, često ih optuživali za nerad i sumnjive poslove u gradu, ali je, kako saznajemo, direktiva iz vrha stranke ipak bila jača od mišljenja i stavova lokalnih predstavnika.

Potpisivanje koalicionog sporazuma je odraz namere da Zavetnici učestvuju u procesima odlučivanja i preuzmu odgovornost u našem gradu. U prethodnom periodu Zavetnici su kritički sagledavali rad vlasti i znaju šta je potrebno promeniti. Tačno je da sam podneo ostavku na odbornički mandat. Kao predsednik Gradskog odbora i član najužeg rukovodstva stranke smatram da je važno da i drugi ljudi dobiju priliku da se istaknu u radu naše lokalne samouprave i da kao odbornici budu na usluzi građanima Prokuplja - prokomentarisao je Ristić odluku svoje stranke i lokalnog odbora.

Kaže da će njegovo delovanje u narednom periodu biti nešto drugačije, ali svakako u skladu sa politikom stranke i u interesu svih građana.

Nakon decembarskih izbora, Srpska napredna stranka je osvojila i formirala vlast u Prokuplju i u svim opštinama Topličkog okruga, a koaliciju sa Zavetnicima i SPS-om su ranije već napravili i u KuršumlijiIi, iako i tamo naprednjaci imaju neohodnu većinu da sami formiraju gradsku vlast.

U toj opštini je Zavetnicima pripalo mesto potpresednika Skupštine i jedan član Opštinskog veća, dok je SPS dobio jednog većnika, a obe stranke imaju po dva odbornika u lokalnom parlamentu.

I u ostalim gradovima na jugu Srbije nisu retki slučajevi koalicionog dogovora SNS, SPS i Zavetnika, a u Svrljigu je već najavljeno da će Opštinski odbor Zavetnika na predstojećim lokalnim izborima biti na zajedničkoj listi sa SPS-om i naprednjacima.

Nepunih mesec dana kako je imenovan za člana Gradskog veća nakon što je podneo ostavku sa mesta direktora Turističke organizacije u Prokuplju, vojni penzioner 48-godišnji Simon Simonović će, kako saznajemo, podneti ostavku da bi umesto njega bio izabran kandidat za većnika iz redova Zavetnika.

Simonović je unazad nekoliko godina verno služio naprednjacima i ispunjavao gotovo sve njihove poslove i zahteve, na decembarskim izborima bio je i zamenik šefa Izbornog štaba u toj stranci.

Da li je došlo do prekida saradnje sa istaknutim naprednjakom ili je njegova ostavka samo trenutna i, kao što je najčešće slučaj sa funkcionerima te stranke na lokalu, priprema za neku novu funkciju u gradu, ostaje da se vidi u narednom periodu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.