Za rasvetu i uređenje puta ka tvrđavi na Hisaru Prokuplje dobilo još 10 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 10.Avg.2020, 09:42

Za rasvetu i uređenje puta ka tvrđavi na Hisaru Prokuplje dobilo još 10 miliona dinara

Nakon završene prve faze radova na sređivanju i restauraciji srednjovekovne tvrđave na brdu Hisar kod Prokuplja koja je finansirana sa 20 miliona dinara, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je još 10 miliona dinara za instaliranje javne rasvete i uređenje put ka ovom istorijskom objektu.

Sredstva za prvu fazu uređenja Hisara Prokuplje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je dobilo prošle godine i osim restauracije ona je podrazumevala i izgradnju letnje pozornice sa ciljem da prepoznatljivi deo grada dobije autentičan izgled i postane mesto za sva kulturna dešavanja.

Za nastavak radova ove godine je naš projekat sagledan sa još 10 miliona dinara, čime će, kada se i ovi radovi završe, Prokupčani dobiti jedno novo, sređeno mesto za šetnju, odmor i uživanje sa porodicom - rekao je gradonačelnik Aleksandar Simonović.

On naglašava da će druga faza radova na uređenju Hisara biti započeta u najkraćem periodu, odmah po završetku svih zakonskih procedura.

Kako je ranije rečeno, vrednost celokupnog projekta za očuvanje kulturnog identiteta Prokuplja na Hisaru iznosi 34,5 miliona dinara, a deo novca biće obezbeđen iz gradskog budžeta.

Inače, čitavo brdo Hisar je 1983. godine proglašeno za kulturno dobro od velikog značaja za Republiku Srbiju.

Na njemu se nalazi crkva Svetog Prokopija, Jug Bogdanova crkva, Spomen-kosturnica poginulim borcima u Drugom svetskom ratu, plato velikana sa bistama pesnika Rada Drainca i slikara Bože Ilića i spomenik dr Aleksi Saviću, kao i zadužbina „Savićevac“ i Jug Bogdanova kula.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Vlada Srbije uložila 30 miliona dinara za uređenje Hisara

Izvor: Danas, 10.Avg.2020

Grad Prokuplje dobio je od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija 10 miliona dinara za drugu fazu projekta uređenja puta i uvođenja rasvete na brdu Hisar, saopštili su danas iz prokupačke gradske uprave.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.