Ukraden automobil u blizini policijske stanice u Prokuplju, pronađen dan kasnije u Žitorađi

Izvor: JužneVesti.com, 03.Dec.2022, 12:49

Ukraden automobil u blizini policijske stanice u Prokuplju, pronađen dan kasnije u Žitorađi

Na samo par desetina metara od zgrade policije u Prokuplju u Ulici Nikodija Stojanovića Tatka, pre 3 dana ukradena je “lada niva” prokupačkih tablica. Automobil je pronađen dan kasnije u Žitorađi i to je kako kažu u policiji, bila 12 prijava krađe automobila u poslednjih godinu dana.

U policiji pojašnjavaju da se krađa “lade” desila 1. decembra i da je automobil bio otključan i sa ključevima u bravi. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Odmah po prijavi da je 1. decembra ukradena „lada niva“, koja je bila otključana i sa ključevima u bravi, preduzeli smo sve mere iz svoje nadležnosti i dan kasnije u Žitorađi pronašli automobil koji će biti vraćen vlasniku- kažu u policiji.

Dodaju da policija, po nalogu Osnovnog tužilaštva u Prokuplju intenzivno radi na identifikovanju osobe ili osoba koje su ukrale vozilo.

Inače, u poslednjih godinu dana, na području Policijske uprave Prokuplje prijavljeno je 12 krađa automobila, a 10 ih je pronađeno i vraćeno vlasnicima.

Policija je identifikovala i u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, procesuirala šest osoba osumnjičenih da su se odvezli tuđim automobilima, dok se na pronalasku ostalih počinioca intenzivno radi - pojašnjavaju u policiji.

Naglašavaju da je čak 11 vozila čija je krađa prijavljena bilo otključano i upozoravaju vlasnike da svoje automobile uvek zaključavaju, ali i da ne ostavljaju ključeve u bravi, čak i ako automobile ostavljaju na kratko vreme.

Jedan od automobila koji je ukraden, a još uvek nije pronađen je “Citroen c5” prokupačkih tablica. Krađa se desila krajem aprila tokom noći, nedaleko od centra Prokuplja u Knez Mihajlovoj ulici, na stotinak metara od zgrade Policije.

Auto je imao zaštitu, alarm i nije mogao tek tako da bude upaljen i odvezen bez ključa, a niko od komšija nije primetio ništa sumnjivo niti je bilo tragova obijanja i nejasno je kako su lopovi uspeli da ga odvezu i pored svih blokada koje ima u sebi, a da se ne uključi alarm.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.