Uhapšeni dok su krali kablove

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Sep.2014, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni dok su krali kablove

I. R. (28) i V. S. obojica iz Prokuplja, uhapšeni su u noći između ponedeljka i utorka dok su pokušavali da ukradu bakarni kabli iz dvorišta bivše fabrike Topličanka u Prokuplju.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, oni su već duže vreme praćeni, a uhvaćeni su na delu kada su već natovarili prikolicu punu bakarnih kablova.

Iako se još uvek ne zna tačna vrednost ukradene robe, procenjuje se da ona iznosi više 500. 000 dinara.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << />Zbog štrajka advokata oni su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode, ali je po protiv njih podneta krivična prijava u redovnoom postupku za tešku krađu.

U policiji saznajemo i da pored dvojice mladića koji su uhvaćeni na delu, krivična prijava će biti podneta i protiv čuvara ovog objekta, jer se sumnja da je znao za krađu i da je nije prijavio.

Inače, saznajemo i da je ova grupa praćena već duže vreme i da se samo čekao pravi momenat hapšenja. Sumnja se da su ukradene bakarne kablove palili u jednoj kući u Rastovnici nedaleko od Prokuplja, a da su zatim bakar vozili i prodavali na otpade u okolini Prokuplja.

Obojica mladića su od ranije poznata policiji i već nekoliko puta su hapšeni za razna krivična dela, među njima i šverc i prodaja narkotika.

Kako "Blic" saznaje obojica osumnjičenih za ovu krađu su radnici jednog Javnog preduzeća u gradu, a da su trenutno na bolovanju.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.