Učenik prokupačke Muzičke škole drugi na takmičenju u Italiji

Izvor: JužneVesti.com, 04.Okt.2022, 11:58

Učenik prokupačke Muzičke škole drugi na takmičenju u Italiji

Učenik 5. razreda na odseku za harmoniku Muzičke škole "Kornelije Stanković" u Prokuplju Nikola Kričak na međunarodnom takmičenju "47. Svetski trofej harmonike" u italijanskom gradu Kastelfidardu osvojio je drugo mesto, a od pobedničke titule delilo ga je samo 0,2 poena.

Nikola je iza sebe na prestižnom takmičenju muzičara iz Evrope ostavio učesnike iz Italije, Austrije, Litvanije i Poljske.

Ovo je još jedna u nizu Nikolinih svetskih nagrada. Veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << smo ponosni na Nikolu, ali i nastavnika Dušana Markovića. Uspeh našeg takmičara je još jedna potvrda kakva radna atmosfera vlada u Muzičkoj školi u Prokuplju i izdvojenim odeljenjima i sa koliko ljubavi i elana nastavnici i učenici prilaze muzici - kažu u Muzičkoj školi.

U školskoj 2021/22. godini učenici te škole osvojili su ukupno 66 nagrada u zemlji i inostranstvu, od kojih je 38 prvih, 22 druge i 6 trećih nagrada, a u njoj i isturenim odeljenjima u ostalim opštinama Topličkog okruga učenici mogu pohađati odsek za klavir, violinu, gitaru, harmoniku, solo pevanje, klarinet.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Učenik Muzičke škole u Prokuplju briljirao na takmičenju harmonikaša u Italiji

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Okt.2022

Već na samom početku ove školske godine, učenici Muzičke škole „Kornelije Stanković“, mogu da se pohvale odličnim rezultatima i velikim uspesima na svetskim takmičenjima...Na takvom jednom takmičenju u Italiji, učenik šestog razreda Nikola Kričak je osvojio drugo mesto, ostavivši iza...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.