U  Prokuplju otvoren Klub za traženje posla

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Apr.2016, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Prokuplju otvoren Klub za traženje posla

U Prokuplju je juče otvoren Klub za traženje posla, koji se nalazi u zgradi Radničkog univerziteta, u ulici Kneza Mihajla 55.

Klub je formiran na osnovu Sporazuma potpisanog između Nacionalne službe za zapošljavanje u Kragujevcu i Opštine Prokuplje, u okviru projekta „Povećanje delotvornosti politike zapošljavanja prema ugroženim grupama“, koji se sprovodi uz podršku Delegacije Evropske unije u >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Srbiji.

Cilj projekta je jačanje institucija u opštem društveno-ekonomskom razvoju na osnovu viših stopa zapošljvanja, kao i uspostavljanje konkurentnije radne snage i povećanje socijalnog uključivanja osoba iz ugroženih grupa.

Formiranje Kluba za traženje posla je upravo rezultat realizacije ovog projekta koji se sprovodi u okviru aktivnih mera politike zapošljavanja.

Klub će omogućiti nezaposlenim licima da steknu veštine i znanja potrebna za aktivno traženje posla, da odrede svoje profesionalne ciljeve, podiže motivaciju i pruža informacije o slobodnim radnim mestima.

-Opremu neophodnu za funkcionisanje Kluba-IT opremu, nemeštaj, kancelarijsku opremu i njeno održavanje u narednih 12 meseci, obezbedila je Nacionalna služba za zapošljavanje, koja će izvršiti selekciju, izbor i obuku lica sa evidencije nezaposlenih. Klub za traženje posla vodiće NSZ fiijala Prokuplje, a zarada lica koje će raditi u njemu finansiraće se iz budžeta projekta. Sa druge strane, Opština Prokuplje je obezbedila prostor za otvaeanje Kluba, preuzela održivost njegovog funkcionisanja i bezbeđuje zaradu za zaposlenog i nakon završetka projekta, izjavio je predsednik opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

Topličke vesti

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

PROKUPLJE Otvoren Klub za traženje posla ugroženim grupama

Izvor: Blic, 23.Apr.2016

U Prokuplju je otvoren Klub za traženje posla ugroženim društvenim grupama, koji je u zgradi Radničkog univerziteta gde se uglavnom za radnička zanimanja školuju Romi iz te opštine...Klub će omogućiti socijalno ugrozenim da steknu veštine i znanja potrebne za aktivno traženje posla. Takođe,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.