U Domu kulture izložba slika mladog umetnika iz Prokuplja

Izvor: JužneVesti.com, 30.Okt.2022, 14:29

U Domu kulture izložba slika mladog umetnika iz Prokuplja

Okružen živopisnom prirodom iz koje crpi nadahnuće i inspiraciju u svom selu Bresničić kod Prokuplja, slikar Filip Kosteski pripremio je izložbu na kojoj će predstaviti svojih dvadesetak slika različitih tematika. Izložba se organizuje u prokupačkom Domu kulture, u sredu 2. novembra u 18 časova, a ulaz je slobodan.

Radi se o petoj samostalnoj izložbi Prokupčanina Filipa Kosteskog, redovnog učesnik Ivanjdanske >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << likovne kolonije, koja se tradicionalno održava u organizaciji prokupačkog Doma kulture, ali i mnogih drugih kolektivnih izložbi, na kojima je izlagao sa svojim starijim kolegama.

Na ovoj mojoj izložbi, ljubitelji slikarstva, moći će da vide dvadesetak slika različitih tematika. Ima tu apstrakcije, ekpresionizma i impresionizma, ali i onih, koje opisuju dešavanja u našem društvu. Dakle posvetio sam se i socijalnim i društvenim temama - kaže Kosteski.

Filip Kosteski je radio i kao street artist širom Jadranskog primorja, a imao je veliki broj individualnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Talentovani umetnik iz Prokuplja završio je Osnovne studije arhitekture u Nišu i poseduje izvanredan talenat za likovnu i primenjenu umetnost, o čemu svedoče i njegove brojne republičke i međunarodne nagrade, između ostalih prvo mesto na konkursu "Dani evropske baštine- Tvrđava", zatim ,"Povelja Karađorđevića", za jedno, od dva najbolja slikarska ostvarenja na konkursu povodom 150 godina od rođenja Nikole Tesle.

Rad ovog, relativno mladog slikara, već su obeležile i međunarodne nagrade, među kojima su i diplome za najbolje pojedinačno ostvarenje na "Malom bitolskom Monmartru" 2003. i 2004. godine, zatim "Zlatna paleta", za najbolje pojedinačno ostvarenje na takmičenju 2005. godine, srebrnu medalju dobio je na takmičenju mladih umetnika u Evori u Portugalu.

Radovi prokupačkog slikara nalaze se u privatnim kolekcijama širom planete, a jedan od njih je dospeo i do Američke nacionalne galerije u kojoj su izložene slike Pikasa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Iz ateljea u Bresničiću umetnost ka celom svetu - Izložba slika Filipa Kosteskog

Izvor: JuznaSrbija.info, 30.Okt.2022

U prokupačkom Domu kulture, u sredu 2. novembra u 18 časova, biće otvorena peta samostalna izložba slika Prokupčanina Filipa Kosteskog...-Stvaram u svom ateljeu u Bresničiću, gde sam okružen živopisnom prirodom iz koje crpim nadahnuće. Na ovoj mojoj izložbi, ljubitelji slikarstva, moći će...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.