Toplica i njene pritoke stabilne

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Mar.2018, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplica i njene pritoke stabilne

Nakon ukidanja vanredne situacije na teritoriji opštine Prokuplje, stanje na vodama prvog i drugog reda je stabilno, što znači da kiša koja je neprestano padala prethodna dva dana nije ugrozila nivo reke Toplice i njenih pritoka.

Kako navode nadležni u JKP „Hameum“,  stabilna je i  akumulaciji Bresnica gde je trenutni nivo  maksimalnih 19,5 metara.  Ista situacija je i na Rastovničkom jezeru, jer su obe akumulacije  bez problema  primile poplavni talas >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << koji je prošle nedelje nastao usled topljenja snega sa okolnih planina.

Kako navode nadležni u JKP „Hameum“,  dovoljne količine vode u jezerima obezbediće  nesmetano vodosnabdevanje na teritoriji opštine Prokuplje  i tokom letnjeg perioda  kada je  potrošnja vode mnogo veća.

Zbog velike količine padavina i naglog topljenja snega, teritorija opštine Prokuplje bila je ugrožena od izlivanja rečnih korita, zbog čega je na snazi bila vanredna situacija, koja je zbog normalizacije vodostaja  ukinuta krajem prošle nedelje
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.