SDS: Obijene stranačke prostorije u Prokuplju

Izvor: B92, 16.Okt.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Obijene stranačke prostorije u Prokuplju

Stranačke prostorije Socijaldemokratske stranke u Prokuplju su obijene, a nepoznati počinioci su odneli računar i štampač, saopšteno je iz te stranke.

Do obijanja prostorija je došlo u noći između 14. i 15. oktobra, a lokalni predstavnici SDS zatražili su od nadležnih da što pre nađu i kazne počinioce.

Predsednik Opštinskog odbora SDS Dragan Lekić kaže da su odeti računa i štampač, dok je druga vredna oprema ostala netaknuta", navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Smatramo da su počinioci unapred znali šta treba da odnesu iz prostorija, jer su se na računaru nalazile informacije bitne za funkcionisanje SDS-a u Prokuplju", izjavio je on.

On je dodao da je slučaj prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj.

"Na žalost, zbog loših iskustava sa pronalaženjem počinioca prethodnih napada na prostorije SDS, izažavamo bojazan da oni ni ovoga puta neće biti sankcionisani, čime država i nadležne službe šalju poruku da se može nastaviti sa ovakvim pokušajima zastrašivanja opozicije", rekao je Lekić koji je ocenio da motiv napada treba tražiti u činjenici da je SDS opoziciona stranka.

Ta partija je upozorila da se nasilje "ponovo vraća" u političku svakodnevnicu, što je prema navodima SDS, jedna od posledica "porasta agresije u javnom političkom dijalogu i unazađivanja političke kulture".

SDS je pozvala nadležne organe da što pre nađu i sankcionišu počinioce a odgovorne političke aktere da učine sve "kako bi se sprečilo ponavljanje nasilja nad opozicijom, po modelu iz devedesetih godina".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obijene prostorije SDS u Prokuplju

Izvor: RTS, 16.Okt.2015

Stranačke prostorije Socijaldemokratske stranke su obijene, a nepoznati počinioci su odneli računar i štampač, saopštila je ta stranka. . Do obijanja prostorija je došlo u noći između 14. i 15. oktobra, a lokalni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.